Nye choktal: Eksperter frygter ny boligboble

Prisstigninger viser, at frygten for en ny boligboble ikke er ubegrundet

Steen Bocian fra Danske Bank fastslår, at vi risikerer en ny boligboble. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Steen Bocian fra Danske Bank fastslår, at vi risikerer en ny boligboble. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Priserne på det københavnske boligmarked er nu oppe på et niveau, der får eksperter til at advare om en snarlig boligboble.

Helt nye tal, som Ekstra Bladet har fået fra Boliga.dk, viser, at mere end hver fjerde lejlighed, der både blev solgt i 2006 og 2013 i København, sælges til en højere pris i dag end for syv år siden.

Det var som bekendt i 2006, at priserne i hovedstaden toppede efter flere års turbo-økonomi.

Og selv om tallene ikke er korrigeret for inflation, så giver de anledning til panderynker hos dem, der nøje følger dansk økonomi.

- Med prisstigninger på mellem 10 og 15 procent det seneste år, så går det rigtig stærkt i øjeblikket. Derfor er der en risiko for, at vi står over for en boligboble, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

Halve og hele millioner kroner på spil
En boligboble er farlig, fordi den primært bunder i forventninger til stigende priser og ikke skyldes en generel bedring i økonomien, som ville give køberne flere penge mellem hænderne.

Problemet opstår, når boblen brister: De boligejere, der har købt på toppen, taber halve og hele millioner kroner, fordi deres bolig pludselig mister værdi.

Også Mikkel Høegh, der er chefanalytiker i BRFkredit, advarer om en forestående boligboble:

- Den er der ikke endnu, men det er væsentligt at holde øje med udviklingen de kommende år. Fortsætter prisstigningerne i København, hvilket meget tyder på, så ligner det en forestående boligboble, siger han.

De nye tal afslører også, at det ikke kun er i København, der er i fare. Villaer og huse sælges flere steder i landet dyrere i dag sammenlignet med 2006.

Køb Ekstra Bladet mandag og tjek komplet kort over prisudviklingen, hvor du bor. Og læs den fulde historie om den truende boligboble.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere