Rapport: Sammenstyrtet cirkustelt kunne ikke klare vind

Efter slutrapport vil politiet nu afgøre, om nogen skal tiltales efter Cirkus Arenas teltkollaps i Kalundborg

Cirkus Arenas telt kollapsede, fordi forankringen ikke var god nok, konkluderer slutrapport. Foto: Privat
Cirkus Arenas telt kollapsede, fordi forankringen ikke var god nok, konkluderer slutrapport. Foto: Privat

Cirkus Arenas teltkollaps ved et arrangement i Kalundborg 21. juni skyldtes, at forankringen af teltet ikke var god nok.

Forankringen var ikke tilstrækkelig til at optage kræfter fra kraftig vind fra det åbne vand, samtidig var jordbundsforholdene for dårlige, lyder den endelige konklusion fra Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, der har undersøgt ulykken.

Dermed bekræftes de konklusioner, som Arbejdstilsynet tidligere er kommet frem til.

Rapporten fra SBi tager ikke stilling til, om der kan placeres et ansvar for sammenstyrtningen. Men med de tekniske konklusioner i hånden kan politiet nu afslutte sin undersøgelse af sagen.

Politiet har ventet på den endelige tekniske rapport om teltulykken, siger politiinspektør Ole Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Se også: Politi: Pløkker kunne ikke holde Arena-telt

- Vi har ikke kunnet afhøre cirkusdirektøren, før vi havde den endelige rapport. Det har vi nu, og vi vil derfor afhøre ham og afgøre, om nogen skal tiltales i sagen, siger Ole Kristensen.

Han regner med, at politiet har et svar i løbet af et par uger.

Cirkusteltet var ramme om et privat arrangement med 550 gæster fra energiselskabet SEAS-NVE, da den ene side af teltet pludselig styrtede sammen. Ingen kom alvorligt til skade, men syv måtte på sygehuset med lettere kvæstelser.

Ud over at fastslå, at cirkusteltet var sjusket opstillet, peger SBi's rapport på, at der ikke forelå dokumentation for, at teltet levede op til de danske krav.

Sammenstyrtningsulykken i Kalundborg har ført til, at Energistyrelsen har præciseret over for landets kommuner, hvilke krav de skal stille, når de behandler ansøgninger om opstilling af telte på kræmmermarkeder, festivaler og lignende.

Det handler blandt andet om at tjekke, at teltet lever op til de danske krav.

Desuden er en ny certificeringsordning på vej, der skal gøre livet lettere for teltejere. Med en certificering, der viser, at teltet lever op til byggelovens krav, vil de få lettere ved at dokumentere, at de lever op til reglerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere