Partifælle opfordrer Bødskov til at gøre mere for Im

Justitsminister Morten Bødskov (S) opfordres nu fra egne rækker til at gøre mere for at redde udvist pige

Justitsminister Morten Bødskov (S) opfordres nu også fra egne rækker til at gøre mere for at få den udviste syvårige pige Im Nielsen tilbage til Danmark, så hun kan fortsætte sit liv med sin familie og venner.

Pigen blev søndag udvist fra Danmark sammen med sin thailandske mor af den ene grund, at pigens danske stedfar gik hen og døde af kræft.

Farens død sidste år betyder, at Im og hendes mor - i udlændingemyndighedernes øjne - nu pludselig har størst tilknytning til Thailand, og derfor blev den lille og i øvrigt velintegrerede familie søndag fløjet ud af landet.

Justitsminister Morten Bødskov har kaldt sagen 'ulykkelig', ligesom han har bedyret, at han fremover vil have ændret reglerne, så familiesammenførte ikke kan miste deres opholdstilladelse på grund af dødsfald.

Men ministeren afviser samtidig, at han kan blande sig i den konkrete sag, og dermed gør Bødskov 'ikke nok', siger hans partifælle på Christiansborg Bjarne Laustsen til Ritzau.

- Ministeren (Bødskov, red.) kan jo bare fremsætte et lovforslag med tilbagevirkende kraft, siger han.

- Er det noget, du vil opfordre ministeren til?

- Ja. Jeg mener, det er positivt, at han vil ændre reglerne. Men jeg siger, at det er paradoksalt, at dem, der er årsag til ændringerne, ikke selv er omfattet af det, og det kan man altså løse med at gøre det tilbagevirkende, siger Bjarne Laustsen.

Han afviser, at en regelændring med tilbagevirkende kraft vil medføre et pres på tilstrømningen til Danmark.

- I løbet af de sidste 10 år har der været under fem sager, hvor folk har været i samme situation. Så hvis der er nogen, der er bange for at man åbner en ladeport, så kommer det ikke til at ske på grund af denne regel her, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere