K åbner for at hjælpe Im med tilbagevirkende kraft

Loven skal ændres efter sagen om Im, mener K. Partiet afviser ikke, at det skal ske med tilbagevirkende kraft

Sagen om udvisningen af syvårige Im Nielsen og hendes thailandske mor har for alvor grebet politikerne på Christiansborg.

Flere Venstre-politikere med Lars Løkke Rasmussen i spidsen fastslår tirsdag, at der skal findes en løsning, så Im og hendes mor kan komme tilbage til Danmark.

Også De Konservative tog sagen op på tirsdagens gruppemøde, siger integrationsordfører Tom Behnke.

- Vi behandler ikke enkeltsager, men sagen om Im har givet anledning til at se på, om der er brug for generelle ændringer af loven, og det synes vi faktisk, at der er, siger Tom Behnke.

Søndag blev Im Nielsen og hendes thailandske mor udvist til Thailand, fordi Ims danske stedfar, Johnny Nielsen, døde af kræft i 2012.

- Det er i sig selv en tragisk situation, at den herboende dør. At det så også skal have den konsekvens, at man bliver smidt ud af landet er ikke rimeligt.

- Vi mener, at loven skal ændres, så man giver dispensation. Om den pågældende udlænding så vil tage imod det er op til den enkelte, men de skal have mulighed for at få et lovligt grundlag for at opholde sig i Danmark, siger Tom Behnke.

Spørgsmål: Men det hjælper ikke Im, som er blevet udvist. Så skal forslaget vel gælde med tilbagevirkende kraft?

- Vi vil ikke afvise, at vi kan være med til at lave reglerne med tilbagevirkende kraft, men vi skal først have klarhed over, hvad konsekvenserne af det vil være, siger Tom Behnke og tilføjer:

- Vi kan jo ikke lave en lov, som med tilbagevirkende kraft lige nøjagtigt hjælper Im og hendes mor. Det vil vi i hvert fald ikke være med til. Vi skal kende rækkevidden af beslutningen, før vi træffer den, siger Tom Behnke.

Han afviser, at sagen er et eksempel på, at VK-regeringens udlændingepolitik var for stram:

- Nej, det er udtryk for, at når denne bestemmelse rammer virkeligheden, så er der nogle konsekvenser, som vi ikke kunne forudse, da vi indførte den, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere