Vidne om fødsel i bus: 'Har aldrig oplevet noget lignende'

46-årige Annette Juhl Bergkrantz sad på første parket til en fødsel i bus 1A i København tirsdag formiddag

Tirsdag formiddag fødte en kvinde i en bus i København. På billedet ses den nybagte far nederst til venstre. (Foto: Læserfoto)
Tirsdag formiddag fødte en kvinde i en bus i København. På billedet ses den nybagte far nederst til venstre. (Foto: Læserfoto)

Tirsdag formiddag fødte en kvinde i bus 1A, der kører mellem Klampenborg og Avedøre i København.

Se også: Drama i bus 1A i dag: Her fødte ung kvinde

Kvinden sad i bussen med sin kæreste, da hun pludselig fik veer. Kun få øjeblikke senere fødte hun sin lille datter. Adskillige passagerer overværede det lille mirakel, der skete, kort tid før bussen nåede frem til Hvidovre Hospital.

En af dem, der fulgte den usædvanlige fødsel lige fra start, var 46-årige Annette Juhl Bergkrantz.

- Jeg sad to rækker fra den gravide kvinde, og jeg kunne se, at hun begyndte at lette sig i sædet. Hendes mand gik op til buschaufføren to gange, og så tænkte jeg på, hvad der mon var galt, siger Annette Juhl Bergkrantz til Ekstra Bladet.

Hurtig fødsel
Annette Juhl Bergkrantz forklarer, at der ikke gik lang tid, fra kvinden havde smerter, til den lille ny kom til verden.

- Lige pludselig gik det stærkt, og to eller tre minutter efter, at det hele startede, var barnet født, siger hun.

Se også: WC-passer fandt fødende kvinde på toilet

Den gravide kvindes mand var ifølge Annette Juhl Bergkrantz lidt nervøs til at starte med, men sammen med de andre passagerer fik hun talt ham til ro. Hun oplevede i det hele taget, at alle i bussen håndterede oplevelsen flot.

- Jeg blev selvfølgelig meget overrasket, for jeg har aldrig oplevet noget lignende, men både jeg og de andre passagerer tog det hele meget roligt, fortæller hun.

Efter fødslen tog Annette Juhl Bergkrantz forsigtigt et billede af den nybagte far med sin datter i armene. Hun sørgede for at holde afstand, da hun og de andre passagerer godt var klar over, at de havde været vidne til et meget privat øjeblik.

Fik blomster
Da Ekstra Bladet tirsdag middag talte med bussens chauffør, 48-årige Cahit 'Tejs' Kilic, forklarede han, at han senere på dagen skulle ud på Hvidovre Hosptial for at give den lille familie en buket blomster.

Hos busselskabet Arriva bekræfter driftsleder René Frydenlund, at parret fik en gave i anledning af tirsdagens helt store begivenhed i bus 1A.

- Vi har gratuleret parret på behørig vis, og vi er meget stolte af, at hun fødte i vores bus, når det nu skulle være.

- Jeg er også meget stolt af vores chauffør, der handlede, præcis som han skulle, siger René Frydenlund til Ekstra Bladet.

1 af 2 48-årige Cahit 'Tejs' Kilic kørte bus 1A, da han pludselig blev øjenvidne til et af livets små mirakler (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Tirsdag formiddag fødte en kvinde i en bus i København. På billedet ses den nybagte far nederst til venstre. (Foto: Læserfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere