Anne Mies celleveninde er sigtet for mord

Den danske aktivist bekymret over ny cellekammerat

Anne Mie Roer Jensen deler celle med en mordsigtet kvinde. (Foto: AP)
Anne Mie Roer Jensen deler celle med en mordsigtet kvinde. (Foto: AP)

Den massive overbelægning i ‘Sizo 1'-fængslet i Murmansk i Rusland har betydet, at den danske styrmandselev Anne Mie Roer Jensen og flere af de øvrige 30 Greenpeace-fanger ikke længere har en enecelle, skriver metroxpress.

Se også: Domstol indleder Greenpeace-sag mod Rusland

- Hun har fået en anden kvinde ind i cellen. Hun er i slutningen af 40'erne og sigtet for mord. Anne Mie er bekymret over det, og vi prøver at få ændret på det, fortæller Irina Pajkatjeva, formand for en advokatgruppe, der kontrollerer fængselsforholdene i Murmansk.

Hun besøger løbende Mie i fængslet, der er plaget af rotter, og hvor flere har dødelig tuberkulose. Advokaten har nu klaget over den nye cellemakker.

Se også: Greenpeace-dansker flyttes til nyt fængsel

Greenpeace-fangerne har fået besked på, at de skal flytte til et fængsel i Skt. Petersborg, men de ved ikke hvornår.

Se også: Ekspert: Anne Mie kan ende i frygtet arbejdslejr med Pussy Riot

Generelt er forholdene i ‘Sizo'-fængslerne, hvor sigtede venter på at få deres sag for, stærkt kritisable. I 2012 tabte Rusland en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som i hårde vendinger kritiserede forholdene.

I The Guardian forklarer Judith Pallot, professor med speciale i humanitære forhold i Rusland ved Oxford University, hvordan fængslerne opleves:

- Det er en af de mest forhadte institutioner blandt russiske fængslede. Selv om personer, der sidder fængslet i sizo'er, er uskyldige, indtil de er blevet dømt, begynder straffen allerede i varetægtsfængslet.

Se også: Danske Anne Mie fængslet i to måneder i Rusland

Hun henviser til, at den type celler, som Mie sidder i, i andre lande bliver brugt til isolation af de hårdeste kriminelle, og at de indsatte tilbringer 23 timer i døgnet bag tremmer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere