Amerikansk ja til homo-ægteskab

Hawaii bliver 16. amerikanske stat der tillader ægteskab mellem personer af samme køn

Folk jublede foran senatsbygningen i Honolulu, da det blev vedtaget at folk af sammen køn kan gifte sig. (Foto: AP)
Folk jublede foran senatsbygningen i Honolulu, da det blev vedtaget at folk af sammen køn kan gifte sig. (Foto: AP)

En lille håndsoprækning i en lovgivende forsamling. Et stort skridt for homoseksuelles rettigheder verden over.

I nat dansk tid har staten Hawaii stemt for homoseksuelles ret til at gifte sig.

- Med dagens udfald tæller Hawaii med i det stigende antal stater, der anerkender vores homoseksuelle brødre og søstres ret til lige behandling under loven, siger præsident Obama, der selv er født på Hawaii, i en pressemeddelelse.

Den nye lov træder i kraft 1. juni næste år.

Dermed bliver Hawaii den 16. stat til at tillade ægteskaber mellem samme køn. Så sent som i sidste uge stemte staten Illinois for, at personer af samme køn skal kunne gifte sig og gjorde dermed sig selv til den 15. stat i rækken af ja-stater.

USA har på nuværende 14 stater, som tillader ægteskaber mellem samme køn. Som den eneste har New Mexico hverken lovgivning for eller i mod. Resten af staterne af har lovgivning, der forbyder ægeskaber mellem samme køn.

Se også: Putin: Homoseksuelle er velkomne ved OL i Rusland

- Når frihed og lighed bliver stadfæstet, bliver vores nation stærkere, lyder det ligeledes fra Obama i pressemeddelelsen.

- Jeg har altid været stolt af at være født på Hawaii og dagens stemme gør mig endnu mere stolt. Michelle og jeg sender vores tanker til det hawaiianske folk, som nu får muligheden for at få den sikkerhed og respekt, de fortjener.

Hawaiis guvenør, Neil Abercrombie, er ogs begejstret.

- Jeg glæder mig til at underskrive dette vigtige stykke lovgivning, som giver retten til ægteskab lige vilkår for alle, siger han i følge AP.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for den kommende lov. Senator Sam Slom, der er eneste republikaner i forsamlingen på Hawaii, mener ikke, at lovgivningen skal blande sig i ægteskabet.

Se også: Irland skal stemme om retten til homo-ægteskaber

- Folk er forskellige, og man kan ikke lovgive om moral. Man kan forsøge, men det er ikke muligt, sagde han før afstemningen.

Med nattens ja til homo-ægteskaber forventes turismen til øgruppen at stige med 217 millioner over de næste tre år i følge udregninger lavet af Hawaii Universitet.

Hawaii er for mange et yndet mål for bryllupsrejser, og dette forventes kun at tiltage nu personer af samme køn kan give hinanden deres ja på de paradisiske øer.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere