Ims støttegruppe: Vi sidder med tårer i øjnene

Ims støttegruppe på Facebook jubler over særlov, der sikrer, at den syvårige pige kan vende tilbage til Danmark

Nu kan syvårige Im Nielsen vende hjem til kammeraterne i Nordjylland. (Privatfoto)
Nu kan syvårige Im Nielsen vende hjem til kammeraterne i Nordjylland. (Privatfoto)

- Det er simpelthen utroligt glædeligt. Vi sidder alle sammen med tårer i øjnene.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Tina Kragelund, der sammen med tre andre personer står bag støttegruppen for Im Nielsen og hendes mor Suthida på Facebook.

Tina Kragelund er dybt berørt, efter at Folketinget her til aften vedtog en særlov, så den syvårige pige og hendes mor kan vende tilbage til Danmark.

- Vi i støttegruppen er bare så glade. Vi havde nok ikke turdet tro på, at det ville gå så hurtigt, siger Tina Kragelund, der har en søn, der går i 1.b på Aabybro Skole, hvor Im Nielsen også gik.

Tina Kragelund fortæller, at den seneste tid har været hård for børnene i klassen, der havde svært ved at forstå, hvorfor Im skulle udvises til Thailand. Nu skal det til gengæld fejres, at Im kan vende tilbage til skolen.

- Det bliver dejligt at kunne fortælle børnene, at Im kan vende hjem. Det skal fejres, jubler Tina Kragelund til Ekstra Bladet.

Sagen om den syvårige pige har grebet danskerne om hjertet. Im og hendes mor blev 10. november sendt ud af landet, efter at hendes danske stedfar døde af kræft.

Men Im har tilbragt det meste at sit liv i Aabybro i Nordjylland og taler kun dansk. Nu kan mor og datter altså på lovlig vis vende hjem igen.

Folketingets partier, med undtagelse af Dansk Folkeparti, blev onsdag aften enige om en særlov, der sikrer, at personer ikke kan udvises, hvis den herboende ægtefælle dør, som tilfældet er i sagen om Im Nielsen.

Særloven kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft på to år og træder i kraft med et åbent vindue på seks måneder, hvor personer i lignende situationer har mulighed for at søge om at få deres sag genoptaget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere