Forhandlinger om boligskat bryder sammen

De borgerlige partier har forladt forhandlingerne med skatteminister Holger K. Nielsen om et nyt system for de udskældte ejendomsvurderinger, skriver Berlingske

Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Danske boligejere skal ikke være kassekredit for staten i sagen om fejlagtige ejendomsvurderinger.

Sådan lyder det fra Venstre, der sammen med De Konservative og Dansk Folkeparti har forladt forhandlingerne med skatteminister Holger K. Nielsen (SF) om et nyt system for de udskældte ejendomsvurderinger.

Dermed tyder meget på, at regeringen må indgå en smal aftale med Enhedslisten om de fejlramte ejendomsvurderinger.

Regeringen lægger op til, at et nyt ejendomsvurderingssystem skal være på plads i 2016. Indtil da vil regeringen lade vurderingerne fra 2011 gælde - selvom de også er ramt af fejl. Men det vil de borgerlige partier ikke være med til.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, siger, at Venstre har tilbudt regeringen en løsning om ejendomsvurderingerne. Men det har regeringen afvist, og derfor har Venstre forladt forhandlingerne:

- Når regeringen selv mener, at 2011 er fejlvurderet, så bliver man nødt til fra politiske hold at gøre noget, indtil det nye system er på plads, siger Peter Christensen.

Venstre foreslår, at man trækker 10 procent fra vurderingerne for at øge sandsynligheden for, at ingen boligejere betaler for meget i skat.

- Vi mener, at man skal trække 10 procent fra, sådan at man i hvert fald har minimeret de fejl, der måtte være, siger Peter Christensen.

Det har regeringen dog ifølge Peter Christensen ikke ønsket at gøre, fordi de mener, at man dermed også lader nogle boligejere slippe 10 procent billigere i skat, selvom der ikke er fejl i deres vurdering.

- Der er vi politisk uenige. Danskerne skal ikke være kassekredit for statskassen. Vi ønsker, at det skal være omvendt, siger Peter Christensen.

Han forventer, at Venstres løsning vil koste statskassen omkring 170 millioner kroner om året.

- Regeringen har lige fremlagt en finanslov, hvor der er uudnyttede reserver for tæt ved 1,9 milliarder kroner, så jeg stiller mig meget undrende over for, hvorfor de ikke vil være med til at løse det her, siger Peter Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere