Professor: Gå af Scharf

Jakob Scharf har efterladt PET i en historisk krise

PET står lige nu i den værste interne krise i efterretningstjenestens historie.

I dag er det præcis to måneder siden, at 600 politi-ansatte forlod tjenestens samarbejdsudvalg i protest mod PET-chef Jakob Scharf og den øvrige ledelse.

Og det er aldrig er sket før, fortæller formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt:

- Det er en historisk alvorlig krise, der lige nu er i PET, og det er der naturligvis ingen af parterne, der kan leve med. Derfor gør vi også alt for at assistere, så konflikten kan blive løst, siger han.

Se også: Kaos i PET: Politifolk taler ikke med Scharf og ledelsen

Udover splittelsen mellem ledelsen og de ansatte, så har Ekstra Bladet i den seneste tid blandt andet afsløret, at Jakob Scharf og PET har brugt øremærket antiterror-penge på middage, boet alt for dyrt på tjenesterejser og brudt statens arbejdsregler.

Se også: PET-ledelsen krænker arbejdsregler

Professor Anders Drejer, Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet mener, at Jakob Scharf bør gå af som chef for efterretningstjenesten.

- Med de ting der er blevet bragt frem, så vil det kloge være, at Scharf selv gik. Der bliver ved med at vælte ting ud af skabet, som er skadelige ikke kun for ham, men også for organisationen og for landet.

- Hans handlinger har både afsløret mangel på dømmekraft, men også manglende evner til at lede den organisation, han er sat i spidsen for, og det er altså ikke en hvilken som helst en. Der er tale om PET, der er ansvarlig for landets sikkerhed, siger han.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og senest upassende opførsel over for de kvindelige ansatte har fået tilliden til PET-chefen til at smuldre. (Foto: Polfoto) Plus Møgsagerne hober sig op for Scharf

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jakob Scharfs nærmeste overordnede rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg om, hvorvidt PET har fået et ultimatum for at løse konflikten. Han er dog ikke vendt tilbage.

I weekenden erkendte han over for Ekstra Bladet, at PET ikke fungerer optimalt.

Se også: Rigspolitichef: Problemer i PET

- Det er selvsagt helt afgørende for PET´s virke, at samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere fungerer godt. Derfor er det også problematisk, når tingene udvikler sig i en sådan retning, at Politiforbundets tillidsrepræsentant trækker sig fra PET´s områdesamarbejdsudvalg.

- Vi er naturligvis i dialog med såvel ledelse som repræsentanter for medarbejderne for snarest at finde løsninger på de opståede problemer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere