Adlød politiet under stormen - fik en p-bøde

Flyttede bil og løb i sikkerhed efter politiets anvisninger - kort efter stormen var løjet af, ventede en bøde under vinduesviskeren

Foto: Jonas Olufsen
Foto: Jonas Olufsen

Har du oplevet at få en gakket p-bøde? Send billede af bøden og skriv til os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (Koster alm. SMS-takst)

- Flyt bilerne og skynd jer at komme indenfor.

Sådan lød ordren fra Københavns Politi til beboere på villavejen Limfjordsvej i Vanløse, da stormen rasede over Danmark 28. oktober.

Politiet afspærrede området, fordi tagsten faldt ned og et otte meter højt træ væltede og totalskadede flere biler på vejen. Meldingen fra politiet var, at ’Alle bør holde sig inde døre indtil klokken 22, hvor stormen vil aftage’

- Politiet bad os om hurtigst muligt at flytte min mors bil, fortæller 37-årige Anne Rumland, der havde sin mor på besøg under uvejret.

- Vi parkerer aldrig ulovligt, men min kæreste tænkte bare på at få bilen væk og løbe ind i sikkerhed.

’Det må være løgn’
Anne Rumland havde hørt, at stormen ville toppe ved 22-tiden –derfor turde familien ikke gå ud og fjerne bilen igen.

De var klar over, at de havde parkeret bilen uden for en afmærket bås, men var mere fokuseret på at blive indendørs, som politiet havde opfordret dem til.

’Hvordan fanden er det sket’, tænker Anne Rumland, da hun ved 23-tiden forbavset ser en parkeringsbøde fra Center for Parking i København på 510 kroner i forruden.

Se også: Hjalp ved trafikuheld - og fik parkeringsbøde

- Det er jo absurd. Jeg tænkte bare ’det må være løgn. Hvem bevæger sig ud i det vejr for at give bøder’, siger Anne Rumland.

Ifølge kæresteparret havde de kun flyttet bilen, fordi politiet havde bedt dem om det.

Selv om man bliver bedt om at flytte sin bil af politiet, skal den stadig parkeres lovligt. Det fortæller Steen Hansen, kommunikationsmedarbejder hos Københavns Politi.

- Man kan jo ikke bare smide bilen hvor som helst, siger han.

Anne Rumland og kæresten valgte at klage over bøden. Center for Parkering ved Københavns Kommune afviste efterfølgende klagen, fordi kæresten ikke stod som part i sagen.

- Min kæreste hjalp jo bare min mor, fortæller Anne Rumland.

Konfrontation:
Hos Center for Parkering i Københavns Kommune gik der ikke mange minutter efter klokken 22 før medarbejderne hos Center for Parkering i Københavns Kommune igen var ude at dele bøder ud.

- Vi rettede os efter politiets henvisning, som passede med, at natholdet mødte ind, fortæller Thomas Kristensen, områdechef i Center for Parkering.

- 23.24 præcist lå der en parkeringsbøde i Rumlands bil. Tager I ikke forbehold for omstændighederne?

- Vi kan ikke se den foregående historie bag, siger Thomas Kristensen og påpeger, at han ikke kan udtale sig i konkrete sager.

- Er bøder vigtigere end sikkerhed, siden medarbejdere hos jer var ude i stormvejret?

- Udgangsvarslet var afblæst. Vi sender ikke vores vagter ud, når politiet fraråder udgang.

Anne Rumlands kæreste sendte efterfølgende en klage til Center for Parkering i Københavns Kommune. Den fik de afslag på. Sagsbehandleren Susanne Werling forklarer:

- Det er kun ejerne af køretøjet, der kan klage, derfor kan vi ikke sende den til vurdering, da kæresten ikke er den rette person.

Har du oplevet at få en gakket p-bøde? Send billede af bøden og skriv til os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (Koster alm. SMS-takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere