Tyfon-ofre begraves i massegrave

Hundresvis af lig kørt til massegrav i skraldebiler

De første tyfon-ofre er begravet i Filippinerne, som i sidste uge blev ramt af den historisk voldsomme tyfon Haiyan. (Foto: AP)
De første tyfon-ofre er begravet i Filippinerne, som i sidste uge blev ramt af den historisk voldsomme tyfon Haiyan. (Foto: AP)

Befinder du eller en af dine nærmeste sig i Filippinerne, så kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller send sms til 1224 (almindelig takst).

Lig i utætte, sorte plastikposer bliver kørt i pendulfart til en kirkegård i udkanten af byen Tacloban, hvor ofrene for sidste uges tyfon begraves i massegrave.

Her skovler unge mænd jord på grave med snesevis af lig, der er samlet op i murbrokkerne i den ødelagte by og kørt til gravpladsen i skraldevogne. Begravelsen foregår uden bøn eller ceremoni.

- Jeg håber, det er sidste gang, jeg ser et syn som dette, siger Taclobans borgmester, Alfred Romualdez, der var til stede ved begravelsen.

Tacloban, der har omkring 220.000 indbyggere, blev jævnet med jorden, da Filippinerne blev hærget af den voldsomme tyfon Haiyan, der ramte med vindstød på over 300 kilometer i timen.

Red Barnets nødhjælpskoordinator Andreas Ring befinder sig i Tacloban.

- Det syn, der mødte os, da vi kom ind til byen, ligner noget fra et uhyggeligt eventyr. Der ligger opsvulmede blå lig over alt, og lugten er meget ubehagelig. Jeg har aldrig set noget lignende. Man tror simpelthen, at det er løgn, siger Andreas Ring til Ritzau.

Se også: Ekstreme fotos: Så vilde er ødelæggelserne efter tyfon

Det officielle dødstal i Filippinerne er på 4460 personer, men tallet ventes at stige, når redningsfolk når ud til afsidesliggende egne. For eksempel er kun halvdelen af de 40 byer i Leyta-provinsen blevet kontaktet, oplyser de filippinske myndigheder.

Mens nødhjælp med fødevarer, hygiejnepakker og vandrensningstabletter tårner sig op i lufthavnene i Manila og Cebu, er næsten intet nået frem til Tacloban. Det vil snart ændre sig, siger presseansvarlig for nødhjælp i Red Barnet, Hedinn Halldorsson.

- Der er udsigt til, at lufthavnen i Tacloban snart kan åbnes igen. Så kan vi få hjælpen tættere på de mennesker, der har mest brug for den, siger Hedinn Halldorsson til Ekstra Bladet.

Se også: Rafael så far blive dræbt af supertyfon

For at få nødhjælpen hurtigt frem har USA sendt hangarskibet USS George Washington til området. Herfra har helikoptere bragt vandbeholdere og madvarer frem til lufthavnen i Tacloban.

Storbritannien har også sendt et helikopterhangarskib, HMS Illustrious, til Filippinerne. Samtidig planlægger Japan at sende 1000 soldater med flådefartøjer og fly til katastrofeområdet.

Her kan du støtte indsamlingen til tyfonens ofre hos Børnefonden, Dansk Røde Kors,Red Barnet og Unicef.De fleste af ligene var lagt i sorte poser, mens 10 var viklet ind i tøj. (Foto: AP)
De fleste af ligene var lagt i sorte poser, mens 10 var viklet ind i tøj. (Foto: AP)
Tacloban blev særdeles hårdt ramt af tyfonen, hvis ødelæggelser berører flere end 10 millioner mennesker. (Foto: AP)
Tacloban blev særdeles hårdt ramt af tyfonen, hvis ødelæggelser berører flere end 10 millioner mennesker. (Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)


0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere