ATP's satsning på grøn energi i Spanien slår fejl

ATP har tabt 400 millioner kroner på den spanske regerings brudte løfter. ATP overvejer at lægge sag an

Pensionsselskabet ATP har brændt fingrene på sine investeringer i sol- og vindenergi i Sydeuropa.

Indtil videre har pengetanken tabt 400 millioner kroner på sine grønne investeringer, skriver Børsen.

Det var tidligere direktør for ATP og nuværende nationalbankdirektør, Lars Rohde, der i 2009 valgte at satse en mindre del af pensionskæmpens milliardformue på vedvarende energi.

Men satsningen har vist at være et fejlskud, fordi den spanske regering har ændret i sine støtteordninger med tilbagevirkende kraft.

- Når vi går ind og investerer, så gør vi det ud fra en forudsætning om, hvad det er for rammevilkår, der gælder. Og så er det gift, hvis man ændrer rammebetingelserne - altså løber fra sin aftale, siger ATP's nuværende direktør, Carsten Stendevad, til Børsen.

Og Madrid-regeringens brudte løfter får konsekvenser. Ikke alene kan det vare længe, inden ATP igen investerer i alternativ energi i Spanien, fastslår Carsten Stendevad.

Pensionsselskabet overvejer også at lægge sag an mod den spanske regering for at få dækket sine tab.

Men det er en kompleks beslutning at begynde at lægge arm med en stat, forklarer ATP's chef for investeringer i infrastruktur, Ulrik Dan Weuder.

- Vi har ikke en sag kørende lige nu. Vi er i gang med processen. Men det er som sådan ikke os, der gør det. Det er de fonde, vi har investeret i, der gør det på vores vegne. Og de er i gang. Det er dog for tidligt at afgøre, om vi ender i en retssag, siger han til Børsen.

En eventuel retssag mod den spanske regering ventes at vare mindst fem år ifølge avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere