Kommuner betaler for parterapi

Nu skal skatteyderne også være med til at betale for behandling mod truende skilsmisser i Varde Kommune. - Et skråplan, mener kritisk DF´er

Parterapi tilbydes i flere og flere kommuner som en gratis, skatteyderbetalt behandling for kriseramte par - senest i Varde. I 2010 var emnet også på plakaten, da filmen 'Parterapi' med Sidse Babett Knudsen og Nikolaj Lie Kaas var i biograferne. (Foto: Ekstra Bladet).
Parterapi tilbydes i flere og flere kommuner som en gratis, skatteyderbetalt behandling for kriseramte par - senest i Varde. I 2010 var emnet også på plakaten, da filmen 'Parterapi' med Sidse Babett Knudsen og Nikolaj Lie Kaas var i biograferne. (Foto: Ekstra Bladet).

Omkostningerne ved en skilsmisse er ofte så store både økonomisk og menneskeligt, at flere og flere kommuner mener, det kan betale sig at yde gratis parterapi. Seneste skud på den stamme, som Kristendemokraterne satte i jorden med et forslag tilbage i 2005, er Varde Kommune.

Se også: Minister: Skilsmisse skal være lettere

Her tilbydes kriseramte par fra 1. januar næste år at tale med en professionel parterapeut kvit og frit. I første omgang gælder tilbuddet et såkaldt ´PREP-kursus' - frit oversat betyder det praktiske redskaber til et engageret parforhold. Tilbuddet kan senere udvides til at omfatte parterapi i mere traditionel forstand, hvor det ikke er en større gruppe kursister, men kun et enkelt par, der deltager.

- Forskere og andre har sat spørgsmålstegn ved, om det bør være en kommunal opgave at tilbyde gratis parterapi og rådgivning til kriseramte par. Men selv om vi ikke hos os kan levere tal og materiale, der dokumenterer et behov, så er vi ikke i tvivl om, at det er en rigtig god idé, siger formanden for børn- og undervisningsudvalget i Varde Kommune, den konservative Karl Haahr, til Ekstra Bladet.

Laveste skilsmisseprocent i landet
Udvalgsformanden fortsætter:

- Vi indfører det på en sikker fornemmelse hos vores ansatte af, at der er et behov, og at det giver mening at forebygge en mulig skilsmisse, som jo ofte gør ondt på flere end de direkte involverede. Børnene betaler også en pris, og vi har erfaringer med, at mange af de problemer, vi skal tage hånd om med især børn, bunder i konsekvenserne af en skilsmisse.

Se også: Gratis parterapi en succes Gratis parterapi en succes

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har 22 procent af alle danske kommuner tilbud om parterapi. Hos Vardes naboer i nord, Ringkøbing-Skjern Kommune, er der sket et fald i antallet af skilsmisser på 17 procent, siden tilbuddet blev indført 1. januar 2010. Dermed har kommunen i Vestjylland landets laveste antal skilsmisser.

Mens Varde Kommune foreløbig kun har afsat 150.000 kroner til projektet i 2014, så er bevillingen fire gange så stor i Ringkøbing-Skjern med 600.000 kroner bevilget til formålet i det kommende år. Befolkningstallet i de to kommuner er henholdsvis 50.000 i Varde og 57.500 i Ringkøbing-Skjern.

DF´er: Bland jer uden om
Leif Vonsild, der repræsenterer Dansk Folkeparti ved det snarlige kommunalvalg i Varde, falder ikke på halen over erfaringerne fra Ringkøbing-Skjern.

- Hvorfor skal en kommune blande sig i noget så privat som knas i et ægteskab. Vi flytter grænsen for, hvad det offentlige skal blande sig i, alt for langt med det her, som aldrig burde være en kommunal, skattefinansieret opgave, siger Leif Vonsild, der ikke har siddet i byrådet i Varde i den igangværende periode.

Tilbuddet gælder kun for par med børn under 18 år.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere