Skat banket bagud i opgør om selskabers brug af skattely

Skat kræver fem milliarder kroner fra multinationale selskaber, men den endelige afgørelse trækker ud

Foto: Torben Åndahl
Foto: Torben Åndahl

Skats opgør med multinationale selskabers brug af skattely bliver nu bombet godt og grundigt baglæns, skriver Jyllands-Posten.

Flere af de selskaber, som Skat kører sag mod, har krævet sagerne forelagt EU-Domstolen, og det betyder, at sagerne tidligst vil blive afgjort ved en dansk domstol i 2015.

EU's indblanding skaber yderligere usikkerhed om Skats forsøg på at begrænse selskabers brug af skattely. Udfaldet kan få betydning i hele Europa, vurderer en ekspert.

Skat indledte i slutningen af 00'erne en stribe såkaldte beneficial owner-sager mod multinationale og kapitalfondsejede selskaber, som havde ført enorme summer fra Danmark til skattelylande.

Skat mener, at der skal betales skat i Danmark af overførslerne og har rejst krav på omkring fem milliarder kroner mod mindst 16 selskaber.

Men flere selskaber har nu krævet, at EU vurderer de danske krav, og det vil forsinke den i forvejen langstrakte sagsbehandling betydeligt, oplyser Skatteministeriet.

Mange af selskaberne modtog Skats krav for tre-fire år siden, og udsigten til endnu et par år med tomgang vækker irritation.

- For selskaber er det en katastrofe at ende i sager, hvor der opstår usikkerhed om skattesituationen, siger Leo Ruis, skattechef i den hollandske søtransportkoncern Heerema, der har fået et krav på en halv milliard kroner plus renter fra Skat.

- Og jo længere sagerne varer, jo længere vil perioden med usikkerhed vare. Det er hverken i selskabernes eller ministeriets interesse, for også ministeriet har brug for en afklaring om sine muligheder for at opkræve skat, siger han til Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere