Nordkorea: Vi hjælper ikke Syrien

Nordkorea afviser rygter om, at landet hjælper præsident Bashar Assads regime i Syrien

Nordkoreas leder, Kim Jong-un (billedet), har ikke sendt hjælp til præsident Bashar Assads rædselsregime i Syrien, lyder det på nordkoreansk stats-tv (Foto: AP)
Nordkoreas leder, Kim Jong-un (billedet), har ikke sendt hjælp til præsident Bashar Assads rædselsregime i Syrien, lyder det på nordkoreansk stats-tv (Foto: AP)

Det passer ikke, når nogle påstår, at Nordkorea hjælper sender militær støtte til præsident Bashar Assads regime i borgerkrigsramte Syrien.

Politikere og andre har i årevis spekuleret over, hvorfor Nordkorea ikke er kollapset, og på hvad der skal til, før styret falder (Foto: AP) Samfund Derfor eksisterer Nordkorea stadig

Sådan lød den klare besked torsdag på den statsejede nordkoreanske tv-kanal KCNA, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

- Nogle medier spreder fejlagtige informationer om, at Den Demokratiske Folkerepublik Korea sender krigsmateriel til Syrien, og at nordkoreanske lufttropper er direkte involveret i angreb på de syriske oprørsstyrker, lød det.

Den nordkoreanske ledelse rasler gevaldigt med sablerne i disse dage. Frygten for en krig i Korea kan vise sig at være velbegrundet (Foto: AP) Tæt på Overblik: Nordkorea marcherer mod krig

Tætte relationer
Rygterne tog fart i oktober, da avisen The Jerusalem Post afslørede, at nordkoreanske helikopterpiloter har deltaget i den syriske borgerkrig på vegne af præsident Bashar Assads regime.

The Jerusalem Post henviste i sin historie til kilder hos menneskerettighedsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights, som angiveligt kunne bekræfte rigtigheden af avisens informationer. Men nu afviser det nordkoreanske styre altså, at der er hold i rygterne.

Tæt på Hvem er Kim Jong Un?

Nordkorea og Syrien har diplomatiske og handelsmæssige forbindelser, der går langt tilbage i tiden. Nordkorea har sågar angiveligt opført en plutoniumreaktor, der kan bruges til at fremstille atomvåben, i Syrien, som dog blev smadret i forbindelse med et israelsk angreb i 2007.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere