S om udredningsgaranti: Vi puster regionerne i nakken

Socialdemokraterne har tillid til, at regionerne med tiden vil leve op til udredningsgarantien

Det er kun et spørgsmål om tid, før regionerne lever op til sit ansvar om at få stillet en diagnose senest en måned efter, at deres læge har henvist dem til udredning.

Det forventer i hvert fald Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, selvom Politiken har afdækket, at fire ud af fem regioner ikke opfylder patienternes såkaldte udredningsgaranti.

- Det her handler om, at man har en pukkel, og at der er nogle flaskehalse rundt omkring. Det har jeg været klar over hele tiden som sundhedsordfører, og derfor er der ikke noget, der kommer bag på mig i den her sammenhæng.

- Men jeg synes, man faktisk er rigtig godt på vej, og det er klart, at regionerne bliver pustet i nakken fra regeringen for at få det her på plads, siger han til Ritzau.

Flemming Møller Mortensen mener ikke, at man fra centralt hold på Christiansborg kan gøre mere.

- Vi har givet regionerne fuldstændig klare mål og rammer. Nu er det op til dem at opfylde deres forpligtelser, siger han.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, har peget på, at man bør udvide det frie sygehusvalg til også at omfatte udredningen.

Men det er ikke nødvendigt, for det er allerede regionernes ansvar at bruge privatsygehuse, hvis de ikke selv har kapaciteten, påpeger Flemming Møller Mortensen.

- Har de ikke selv kapaciteten og mangler de specialister, så skal de selvfølgelig rådgive og vejlede patienterne til, hvor de hurtigst kan få fundet ud af, hvad de fejler. Det kan både være andre regioners sygehuse eller privathospitaler.

- Sådan er det, og sådan skal det være, indtil det offentlige har udbygget den tilstrækkelige kapacitet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere