Afsløring: Ny gigant-skandale i Skat

Mellem 25.000 og 30.000 ejendomsvurderinger skal gøres om

Kammeradvokaten slår fast, at Skats praksis er direkte ulovlig. (Foto: Torben Åndahl)
Kammeradvokaten slår fast, at Skats praksis er direkte ulovlig. (Foto: Torben Åndahl)

Skandalerne om forkerte og fejlbehandlede ejendomsvurderinger forsætter med at vælte ud af skabene hos Skat.

I august rejste Rigsrevisionen en sønderlemmende kritik af, at Skats ejendomsvurderinger skyder helt forbi skiven med det resultat, at boligejere over hele landet har betalt for meget i ejendomsskatter.

Men det slutter ikke her.

’Kammeradvokaten vurderer (…), at den nuværende praksis ikke er lovlig, idet den betegnes som klart ulovlig og ansvarspådragende’

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Kammeradvokaten allerede i slutningen af sidste år vendte tommelfingeren nedad til en årelang praksis, hvor Skat konsekvent har forhindret utilfredse boligejere i at få genoptaget sager, hvor de fejlagtigt er blevet snydt for fradrag i grundværdien i forbindelse med forbedringer.

Klart ulovlig
Skats praksis er direkte ulovlig, slår Kammeradvokaten fast.

’Kammeradvokaten vurderer (…), at den nuværende praksis ikke er lovlig, idet den betegnes som klart ulovlig og ansvarspådragende’, hedder det således i en orientering fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til Folketingets skatteudvalg 25. januar i år.

Den ulovlige praksis betyder, at tusindvis af boligejere kan være blevet snydt for flere års tilbagebetaling af for meget betalt ejendomsskat.

- Det handler om, at Skat i normale sager om fradrag alene kigger på vurderingerne i en bestemt årrække, der typisk starter tre år tilbage i tid. Imidlertid kunne man, hvis en række betingelser var opfyldt, gå endnu længere tilbage end de tre år. Men den bestemmelse har Skat på ulovlig vis pure nægtet at følge, siger Christian Gommesen, chefjurist i Rafn & Søn.

Gigantskandale
Konsekvensen af den ulovlige praksis er, at Skat på eget initiativ skal gennemgå alle sager om fradrag for forbedringer fra de seneste ti år. Skat vurderer selv, at det drejer sig om 25.000-30.000 sager, og at det vil tage 40 fuldtidsmedarbejdere to år at komme gennem bunkerne.

Christian Gommesen er ikke bleg for at kalde det en gigantskandale.

- Det her er i forvejen det største sagskompleks, der er set i Skat i nyere tid. Vi taler om 25.000-30.000 individuelle sager, og nu skal de gås igennem igen. Det er jo en af de største forvaltningsskandaler, vi har været vidne til, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS MERE I EKSTRA:

Kritik af ejendomsvurderinger og sagsbehandling er blot et udsnit af de problematiske sager, Skat har haft i år. (Polfoto) Samfund Her er Skats møgårVore beboere er blandt de dårligst stillede i Danmark. Det er for ringe, at det er dem, der skal lægge penge ud for staten, siger økonomidirektør Bent Gail i Boligkontoret Danmark. (Foto: Linda Johansen) Vagthund Lang mølle vi skal igennem

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere