Venstre er målløs over satspuljeforhandlingerne

I satspuljen skal der være mål for nedbringelse af tvang i psykiatrien, siger Venstre. Regeringen siger nej

Forhandlingerne om satspuljen står stadigvæk helt stille.

De borgerlige står fast på, at de vil have fastsat mål for at nedbringe brug af tvang i psykiatrien, men sundhedsministeren vil ikke finansiere målene med penge fra satspuljen.

- Der ligger tvisten i forhandlingerne, fortæller Venstres psykiatriordfører, Jane Heitmann.

- Jeg er meget, meget forundret og målløs over, at regeringen ikke vil være med til at fastsætte måltal for tvang i psykiatrien, siger Heitmann.

Hun fortæller, at det er psykiatriudvalget, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) selv har nedsat, som er kommet med den anbefaling, at tvang i psykiatrien skal nedsættes ved hjælp af måltal.

- For os er det et kardinalpunkt, at det er satspuljepartierne, som fastsætter de her måltal for nedbringelse af tvang. Nu er det et spørgsmål om, at ministeren kommer på banen og inviterer til et nyt møde, siger Heitmann.

Astrid Krag har tidligere meddelt, at der er afsat 100 millioner kroner til psykiatriområdet om året fra 2014 til 2017. Alligevel er forhandlingerne gået i stå på spørgsmålet om måltallene.

- Når vi mødes igen, håber jeg at ministeren er lydhør over for de initiativer, som hendes udvalg er kommet med.

Satspuljen er på 350 millioner kroner, som reserveres til særlige initiativer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

Alle partier i Folketinget undtaget Enhedslisten er med i satspuljen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere