Milliongave skal løfte Aros-top til nye højder

En stor donation færdiggør nu byggeriet af kunstmuseet Aros' store tagterrasse under den berømte regnbue

Med en donation på knap 21 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond i ryggen indviede Aros i Aarhus fredag kunstmuseets nye 310 kvadratmeter glaspavillon placeret på tagterrassen et halvt hundrede meter over gadeniveau.

Tagpavillonen indeholder et infocenter, Sky Room, hvor museets gæster bliver introduceret til Olafur Eliassons kæmpestore kunstværk "Your Rainbow Panorama", som svæver over museet.

Pavillonen huser desuden en eksklusiv Sunset Lounge med solnedsgangsudsigt. Her er også Olafur Eliassons nye kunstværk "Your condensation" installeret.

Loungen skal lejes ud til arrangementer eksempelvis for museets sponsorer og øvrige samarbejdspartnere. Når den ikke er det, kan Aros' publikum nyde forfriskninger i lokalet. Tagpavillonen betyder desuden, at gæsterne fremover kan bevæge sig under tag direkte fra museet og op i "Your Rainbow Panorama".

- Regnbuen er simpelthen noget af det bedste, der er sket for Aarhus i mange år. Og derfor synes jeg, det er så passende, at vi sørger for, at alle de mennesker, der valfarter til for at opleve Aarhus fra sin mest farverige side, også kan gøre det uden at blive våde eller blæse væk. At man samtidig kan sidde her og nyde solnedgangen over Aarhus, er da betagende, sagde Karen Salling ved åbningen.

Olafur Eliasson selv var tilfreds med det nye byggeri tegnet af arkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen, der også stod bag selve Aros-bygningen.

- Det har været en stor oplevelse for mig at se, hvordan folk har taget regnbuen til sig. Jeg er meget taknemmelig for det store stykke arbejde, der er udført, og som så mange mennesker har været involveret i, for at værket er blevet præcis, som jeg og museet vil have det, sagde Olafur Eliasson under åbningen.

Hans nye værk "Your condensation" består af 321 glaskugler i forskellige størrelser, der på afstand ligner dugdråber, arrangeret i en stor, parabollignende form.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere