Arbejdsretten: OK at du skal ligge tæt med din kollega

Du har ikke ret til eneværelse, når du er på efteruddannelse, fastslår Arbejdsretten

Husk ørepropper og dit milde sind, når du fremover skal på kursus. Fra nu kan din arbejdsgiver nemlig tvinge dig til at dele værelse med en kollega.

Det står fast, efter at Arbejdsretten har talt.

Det er i orden, at medarbejdere på kurser bliver indkvarteret på dobbeltværelser med kolleger af sammen køn. Det er ikke misbrug af ledelsesretten og ikke krænkende for personer af samme køn, lyder dommen fra retten.

Sagen er indbragt for Arbejdsretten af HK mod byggemarkedet Silvan efter et kursus. Tre medarbejdere var efter kurset utilfredse med indkvarteringen på dobbeltværelser og klagede.

Inden kurset havde Silvan gjort opmærksom på, at medarbejderne ville blive indkvarteret på dobbeltværelse frem for enkeltværelser. Det skete af sparehensyn, og fordi det var svært at finde lokaliteter, men andet kunne aftales.

Medarbejderne skulle blot kontakte Silvan, så ville de undersøge, om der var ledige enkeltværelser på kursusstedet.

Arbejdsretten har taget stilling til, om det er udtryk for manglende hensyntagende til de enkeltes personlige integritet og dermed et misbrug af ledelsesretten, at kursusdeltagerne boede to og to på værelserne.

Det mener Arbejdsretten ikke med sin afgørelse fra torsdag.

Arbejdsretten giver Silvan ret i, at de har handlet sagligt og ud fra et klart driftsmæssigt hensyn.

Dansk Erhverv er tilfreds med dommen.

- Det er meget tilfredsstillende, at Silvan har fået Arbejdsrettens ord for, at HK-medarbejdernes integritet ikke blev krænket. Det er meget normalt, at man bor på dobbeltværelse, når man er på kursus, siger overenskomstchef Peter Vibe, Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

Også hos Silvan bliver dommen modtaget med glæde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere