73 rengøringsmidler fjernet fra hylderne

Butikker har ikke styr på faremærkning af rengøringsmidler, viser inspektion. Miljøminister er rystet.

Miljøministeriet har fjernet 73 produkter med forkerte faresymboler fra hylderne i farvehandler og byggemarkeder rundt om i landet.

Det sker efter, at en inspektion har afsløret omfattende rod med mærkningen af rengøringsmidler som toiletrens, ovnrens og trærens.

Det oplyser Miljøministeriet.

Den forkerte mærkning oplyser ikke forbrugerne om risikoen for ætsning, og resultatet af Miljøministeriets kemikalieinspektion ryster miljøminister Ida Auken (SF).

- Jeg er rystet over, at de firmaer, der står bag rengøringsmidlerne, ikke advarer forbrugerne om, hvor ætsende deres produkter er, understreger ministeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det hører jo ingen steder hjemme, at man risikerer at få skader på huden eller i øjnene, når man gør rent.

Kemikalieinspektionen undersøgte 161 produkter som trærens, ovnrens og kalkfjerner. Og godt halvdelen af produkterne havde altså forkerte faresymboler.

- Der er for mange overtrædelser, og mærkningsreglerne er ikke nye, påpeger Ida Auken.

- For at vi som forbrugere kan være sikre på, at branchen får styr på reglerne, så der ikke er skadelige produkter på hylderne, skal kemikalieinspektionen fortsætte med sine kontroller af rengøringsmidler.

Miljøministeriet har sørget for, at varerne er trukket tilbage fra butikkerne.

Hvis man som forbruger har købt rengøringsmidler i byggemarkeder og farvehandlere og er i tvivl om, hvorvidt rengøringsmidlet er mærket korrekt, kan man kontakte producenten eller Miljøstyrelsen, oplyser ministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere