Flere stærekasser skal nedbringe farten

Danskerne må berede sig på flere fartbøder, når der til næste år kommer stærekasser på de danske veje

Foden på bremsen: Regeringen og Enhedslisten opruster på fotovogn- og stærekasse-kontoen næste år. (Foto: Søren Schnoor)
Foden på bremsen: Regeringen og Enhedslisten opruster på fotovogn- og stærekasse-kontoen næste år. (Foto: Søren Schnoor)

Enhedslisten og regeringen er enige om at sætte automatiske fartmålere - de såkaldte stærekasser - op på de danske veje i 2014, skriver dr.dk.

I forvejen har regeringen en plan om at firedoble antallet af flytbare fotovogne - fra 25 til 100. Og med den nye aftale om stærekasser vil der således blive skruet gevaldigt op for fartkontrollen fra 2014.

- Det er en kraftig forøgelse. Det helt overordnede formål er at bringe farten ned og dermed forbedre trafiksikkerheden. Der er ingen tvivl om, at farten dræber, så det her kommer til at spare menneskeliv og tilskadekomne, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til dr.dk.

I modsætning til de nuværende fotovogne vil bilisterne ofte blive mødt af advarselsskilte, der fortæller, at der er hænger stærekasser længere fremme på vejen.

Det er planen, at stærekasserne skal sættes op på udvalgte strækninger rundt om i landet i løbet af 2014 - og fra 2015 skal der så sættes stærekasser op i hele landet på permanent basis.

- Vi skal sikre, at vi får endnu færre dræbte i trafikken, og vi får endnu færre tilskadekomne i trafikken, siger justitsminister Morten Bødskov (S) til dr.dk.

Henning Hyllested erkender, at resultatet af stærekasserne vil betyde flere fartbøder til bilisterne.

- Folk skal bare overholde fartgrænserne, så får de ingen bøder, siger han.

Parterne har ikke lagt sig fast på, hvor mange stærekasser der skal sættes op på de danske veje. Omfanget samt de præcise placeringer arbejder Rigspolitiets Færdselsenhed i øjeblikket med at få på plads.

Du kan finde mere fakta hos Sikker Trafik. Klik her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere