Børsskandale: Don Ø fik frie tøjler af Parken-top

Flemming Østergaard blev hyldet fra alle sider, lyder forklaringen på manglende indvendinger mod hans kurs

Bagmandspolitiet har rejst straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, henholdsvis tidligere bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment. (Polfoto)
Bagmandspolitiet har rejst straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, henholdsvis tidligere bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment. (Polfoto)

Tidligere topfolk bag Parken Sport & Entertainment erkender, at der blev givet for lang snor til Flemming Østergaard - Don Ø - som nu er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Det skriver Berlingske.

Erhvervsmanden Flemming Lindeløv, daværende bestyrelsesmedlem i selskabet, siger i dag, at han ikke var tilhænger af det aktieoptionsprogram, der spiller en vigtig rolle i børsskandalen.

- Grundlæggende brød jeg mig ikke om aktieoptioner. Jeg gav bare ikke udtryk for holdningen. Jeg valgte at leve med min holdning i stilhed, siger han til Berlingske.

- Flemming Østergaard blev hyldet af alle. Fodboldspillere, tilskuere og alle, der så på hans resultater. Også de økonomisk involverede og aktionærer var meget tilfredse med ham, tilføjer den tidligere Carlsberg-direktør Flemming Lindeløv.

Jeppe Christiansen, daværende direktør fra storaktionæren LD, siger til Berlingske, at han 'ikke ville gøre det samme i dag' på spørgsmålet om, hvorvidt det var en god idé at tildele Østergaard de lukrative og omdiskuterede aktieoptioner.

Bagmandspolitiet har rejst straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, henholdsvis tidligere bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment.

De risikerer at skulle i fængsel i op til fire år.

Samlet kræver Bagmandspolitiet cirka 17,7 millioner kroner konfiskeret fra de to tidligere Parken-topfolk i forbindelse med deres udnyttelse af aktieoptioner.

Den påståede ulovlige handel med Parken-aktier fandt sted i 2007 og 2008.

Ifølge statsadvokat Jens Madsen betød Parkens massive opkøb og dominerende position på markedet, at aktierne "blev påvirket på ulovlig vis i en positiv retning".

Både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup nægter sig skyldige.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere