TV: Ekstremt rollespil: Får finger i numsen

Grænser bliver nedbrudt, når danskerne deltager i rollespil. Claus Raasted har arrangeret rollespil i over 20 år, og han har oplevet både slagsmål og deltagere, der dyrker sex

Claus Raasted har arrangeret rollespil i over 20 år og har oplevet lidt af hvert. (Foto: Screendump fra tv-indslag)
Claus Raasted har arrangeret rollespil i over 20 år og har oplevet lidt af hvert. (Foto: Screendump fra tv-indslag)

- Jeg kom ind i rollespilsmiljøet som så mange andre. Jeg var en overvægtig nørd i folkeskolen, der ikke kunne få en kæreste.

Bemærkningen falder fra en af de ansatte, da Ekstra Bladet TV besøgte Rollespilsfabrikken. Et dansk firma, der siden 2006 har udviklet rollespil for danskere.

Firmaet har hjemme i et lille hjørnekontor på Nørrebro. Her er fyldt med skræmmende orkmasker, nazistuniformer og Star Wars-rekvisitter i LEGO.

Læs også:

Se også: Rollespil for rollinger

Claus Raasted er medejer af stedet, og han har arrangeret rollespil i over 20 år og har desuden skrevet utallige bøger om sin store passion.

- Den primære grund til, at man gerne vil 'være noget andet' eller spille en anden, er den samme, der får os til at gå i biografen eller læse en bog.

- Man vil gerne opleve et lille udsnit af et andet liv eller et andet univers. Modsat en film eller en bog får man selv lov til at skabe historien og opleve den i stedet for at være tilskuer, forklarer Claus Raasted.

Fra orker til psykisk rollespil
Opfattelsen af rollespil som et univers for nørder med hang til eventyrsfigurer har for længst ændret sig. Faktisk er Danmark et af de lande, hvor 'Live Acting Role Play' (LARP) er mest udbredt.

Det anslåes, at omkring 100.000 danskere har deltaget i et rollespil, som i dag ikke kun omfatter krigeriske orker og vikingeslag i skoven.

- Langt de fleste rollespil er med orker, elver og monstermasker i skoven. Men - lad os bare sige fem procent - af rollespillene er om lidt mere seriøse og voksne emner, fortæller Claus.

Eksempelvis det rollespil, man kan opleve på tv-kanalen TLC søndag aften klokken 23.00, hvor den engelske programserie 'Forbudte fornøjelser' følger Claus Raasted, der arrangerer et realistisk rollespil for en gruppe danskere.

Læs også:

Se også: Nyt rollespil på vej - med masser af sex

Her bliver deltagerne udsat for tortur, indespærring og en enkelt får endda foretaget en anal-undersøgelse.

- Vi ser blandt andet i programmet en fyr, der får stukket en finger lige en anelse op for at få foretaget en prostata-undersøgelse.

- Det er fordi, at den oplevelse vil han gerne prøve. Han er lidt en ekstremist, der vil prøve nogle vilde oplevelser. Lidt som hvis man vil bungeejumpe, så vil man gerne have et adrenalinrush, forklarer Claus.

Bevis dit værd eller dø
Selve rollespillets omdrejningspunkt er et Danmark i fremtiden, hvor bistandsmodtagere skal bevise deres værd for samfundet. Hvis de ikke kan det, bliver de henrettet.

Tortur og indespærring kan lyde ekstremt, men nogle rollespilsdeltagere går faktisk skridtet videre. Det mest ekstreme, Claus Raasted har oplevet, er rigtige slagsmål og samleje under et rollespil. Det sker dog sjældent og foregår under aftalte forhold.

- Der ligger altid en helt klar aftale, inden man går i gang. Især når det handler om ekstreme ting, siger Claus Raasted.

I tv-indslaget over artiklen kan du blandt andet se klip fra rollespillet, hvor en deltager får en finger op i numsen og se interview med Claus Raasted

Programmet 'Forbudte fornøjelser' kan ses på TLC søndag den 17. november klokken 23.00

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere