Carlsberg fyrede syg medarbejder

Mette Paulsen kan ikke klare en 37-timers arbejdsuge, fordi hun har sclerose. Derfor bad hun Carlsberg om hjælp til at gå ned i tid. Nu er hun fyret

Mette Paulsen indgik med hjælp fra sin fagforening et forlig med Carslberg efter fyringen. Ifølge fagforeningen har Carlsberg brudt loven om forskelsbehandling. - Det fint at få en klat penge, men jeg mangler min normale hverdag, som jeg fik af mit arbejde, siger Mette Paulsen. (Foto: Ernst Van Norde)
Mette Paulsen indgik med hjælp fra sin fagforening et forlig med Carslberg efter fyringen. Ifølge fagforeningen har Carlsberg brudt loven om forskelsbehandling. - Det fint at få en klat penge, men jeg mangler min normale hverdag, som jeg fik af mit arbejde, siger Mette Paulsen. (Foto: Ernst Van Norde)

HJÆLP OS: Kender du til lignende sager? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Trods en fin politik om at tage et socialt ansvar så holder det ikke en af landets største virksomheder tilbage fra at fyre svage og syge medarbejdere.

- Jeg følte, at jeg havde kæmpet røven ud af bukserne, og så var det bare ikke godt nok, fortæller Mette Paulsen om sin ansættelse på et callcenter hos Carlsberg i Fredericia.

Ansættelsen endte brat, da Carlsberg ikke længere kunne tilbyde den 28-årige kvinde et job hos dem. En fremskridende multipel sclerose forhindrede hende nemlig i at arbejde 37 timer om ugen.

Var lovet deltid
Mette Paulsen var ellers blevet lovet en deltidsstilling, da hun tre måneder inde i sin ansættelse fik diagnosen.

- Jeg var dengang lettet over tilbuddet, for som jeg sagde til dem, ville jeg rigtigt gerne blive hos Carlsberg og gøre mit bedste.

Løftet om et skånejob med mulig støtte fra kommunen viste sig dog hurtigt at være varm luft. 14 dage efter blev tilbuddet trukket tilbage.

- Jeg tilbød Carlsberg et møde med en informatør og en socialrådgiver fra Scleroseforeningen, så vi sammen kunne lægge en fair plan for Carlsberg og for mig, fortæller Mette Paulsen om sit forsøg på at fastholde sit job hos Carlsberg. Carlsberg tog aldrig imod tilbuddet. (Foto: Ernst Van Norde) Tæt på TV: Carlsberg fyrede mig, fordi jeg er syg

Mette Paulsen tvinges derfor til at fortsætte de 37 timer om ugen, men efter kort tid fik hun et så slemt smerteanfald, at hun ikke kunne gå.

- Jeg fik konstante smertejag i mine ben. Følelsen minder lidt om det stød, du får, når du kommer til at banke foden hårdt ind i et dørtrin.

- Sådan er det bare hele tiden, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Hun bliver kort efter fyret grundet for meget sygefravær.

Fordomme og uvirkelige forventninger
Mette Paulsens oplevelse med mangel på forståelse fra arbejdsgiveren er dog langt fra enestående, fortæller Formand for Danske Handikaporganisationer Stig Langvadt.

- Tit handler sådanne nogle fyringer om fordomme og forventninger fra arbejdsgiverens side, som ikke er i tråd med virkeligheden hos de mennesker, det drejer sig om.

- Den eneste løsning var at fyre scleroseramte Mette Paulsen, lyder det fra Nicolai Neergaard, HR-jurist hos Carlsberg. (Foto: Ernst van Norde) Tæt på Carlsberg: Det er begrænset, hvor godt vi kan gøre det

Danske Handikaporganisationer har længe opfordret arbejdsgivere i Danmark til at gøre plads til danskere med nedsat funktionsevne på arbejdsmarkedet.

- I dag er der ikke nogen økonomisk undskyldning for at afskedige en funktionsdygtig medarbejder med et handikap. Arbejdsgiveren kan få støtte fra blandt andet kommunen, hvis de bare undersøger sagen.

De svækkede har loven i ryggen
Stig Langvadt bliver bakket op af Bente Juul Röttig, der er handikappolitisk konsulent hos Scleroseforeningen.

- Vi oplever, at nogle arbejdsgivere har travlt med at skille sig af med scleroseramte, fordi de ved, at sygdommen kun bliver værre med tiden, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Mette Paulsen blev fyret fra sit job på Carlsberg, fordi hun efter at have fået konstateret Multipel Sclerose ikke kunne varetage et job på 37 timer i ugen. (Foto: Ernst Van Norde) Tæt på Organisationer: Der er ingen undskyldning

- Men ifølge loven om forskelsbehandling, så skal man altså som arbejdsgiver lave en rimelig tilpasning, så folk med en nedsat funktionsevne kan få lov til at fortsætte deres arbejde.

Carlsberg: Gør hvad vi kan
Hos Carlsberg afviser man dog kritikken:

- Det har ikke har været muligt for os at finde plads til en deltidsstilling. Og når Mette ikke kunne varetage 37 timer om ugen, var den eneste løsning en opsigelse, forklarer Nicolai Neergaard, der er HR-jurist hos Carlsberg.

- Det virker lidt som varm luft, hvis jeres medarbejderpolitik alligevel ikke kan kan favne de medarbejdere, den er lavet til?

- Det synes jeg ikke, du kan sige. Konkret har vi ikke kunnet tilbyde hende, det hun ønskede. Men jeg mener nu nok, at vi har levet op til vores politik i mange andre tilfælde.

HJÆLP OS: Kender du til lignende sager? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere