Storsvindlende bankmand dømt til døden

En vietnamesisk bankmand er blevet dømt til døden for omfattende underslæb

To vietnamesiske forretningsfolk, en bankmand og en direktør for et byggefirma, er blevet dømt til døden for omfattende svindel (Foto: AP)
To vietnamesiske forretningsfolk, en bankmand og en direktør for et byggefirma, er blevet dømt til døden for omfattende svindel (Foto: AP)

To vietnamesiske forretningsfolk er blevet dømt til døden, fordi de blev kendt skyldige i at have snydt for staten for i omegnen af 25 mio. dollars (ca. 138 mio. kroner).

Det er en god forretning for Jyske Bank og direktør Anders Dam at have afdelinger i Schweiz og Gibraltar. (Foto Ole Lind/Polfoto) Vagthund Scorer kassen i lyssky lande

Den ene mand, 58-årige Vu Quoc Hao, er tidligere direktør for et datterselskab under den statsejede vietnamesiske bank Vietnam Agribank, mens den anden, 56-årige Dang Van Hai, stod i spidsen for et byggefirma.

Det oplyser vietnamesisk stats-tv ifølge nyhedsmediet Aljazeera.

- De to fik dødsdomme for at have begået underslæb, magtmisbrug og bedrageri, som har haft alvorlige konsekvenser for den vietnamesiske stat, lød det ifølge Aljzaeera i udsendelsen.

Niels Valentin. Tidligere Direktør i Roskilde Bank. (Foto: Magnus Møller) Vagthund Krisens skurke - Bankbosserne

Sammen med Vu Quoc Hao og Dang Van Hai blev ni andre desuden dømt hårde straffe for at have overtrådt statens økonomiske regulativer, for eksempel ved at have forfalsket leasingkontrakter.

Ifølge Aljazeera forsøger den vietnamesiske regering lige nu at rydde op i al den korruption, der har været statsapparets varemærke igennem flere årtier.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere