Bødskov om Benny-sagen: Ingen kommentarer!

Benny Andersen vinker lige nu farvel til kone og barn. Justitsministeren vil ikke kommentere hans sag.

Benny Andersen skal nok ikke regne med, at justitsminister Morten Bødskov (S) kommer ham til undsætning.

Benny Andersen står lige nu i lufthavnen og må vinke farvel til sin udviste og kone Luisa Lee og deres 1-årige datter Emma. Hans kone Luisa Lee fik nemlig det endegyldige afslag om opholdstilladelse i Danmark fredag.

Fyldt med enkeltsager

Ekstra Bladet har spurgt Morten Bødskov, hvad han mener om Benny Andersens sag i forbindelse med, at landets politikere i går forbarmede sig og gav syvårige Im en ny chance for at bo i Danmark.

- Der er jo andre ulykkelige situationer. Johanne Schmidt-Nielsen peger på Benny Andersen. Hvorfor gælder reglerne ikke i den sag?

- Udlændingepolitik er fyldt med enkeltsager. Der er rigtig mange enkeltsager og afgørelserne er jo truffet af uafhængige nævn, som er dem, der træffer afgørelserne i sagerne. Det skal selvfølgelig fastholdes. Derfor er det grundprincippet i dansk udlændingepolitik, at nævnet træffer afgørelser på baggrund af de regler, der er, og der er ikke lagt op til, at der skal ske ændring af andre regler end netop det her meget specifikke område, siger Morten Bødskov.

- Men Im-sagen er jo en følelseshistorie, hvor reglerne først ændres, når følelserne kommer på fjernsynet. Hvorfor er det, at netop dette enkelte tilfælde fører til regelændringer?

- Fordi den har vist urimelige forhold og en ulykkelig sag. Og derfor mener et bredt flertal i Folketinget, at det berigtiger ændringerne.

- Hvorfor er det, at Benny Andersens sag ikke er urimelig?

- Den sag har jeg ikke nogen yderligere kommentar til. Den er behandlet helt efter bogen.

Førtidspensionist efter sygdom

Benny Andersen fik for to år siden kontanthjælp, fordi han blev ramt af en alvorlig sygdom - en sygdom, som siden har sendt ham på førtidspension.

Udlændingenævnet mener, at Benny Andersen bare kan rejse med sin kone og barn til udlandet, men det fraråder lægerne på Rigshospitalet, da han ofte har brug for lægebehandling og store mængder medicin. Desuden betyder hans sygdom, kronisk sarkoidose, at han ikke kan få de nødvendige vaccinationer.

Læs meget mere i dagens udgave af Ekstra Bladet

- Nu kommer Im hjem

- Ims sag gav facebook-storm

- Hvad med de andre, Bødskov

- Kun syv år og endt i mareridt

- Ekstra Bladet mener: Skam jer!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere