Rigsrevisionen finder milliardfejl i Skats regnskab

Den samlede gæld til de offentlige kasser er større end først antaget, viser opgørelse

Ubetalte børnehavepladser, parkeringsafgifter, plejehjem, skatter og afgifter. Borgere og virksomheders gæld til de offentlige kasser vokser med raketfart.

Ved udgangen af 2012 nåede de offentlige restancer op på 79,1 milliard kroner, lyder Skats egen opgørelse ifølge Politiken.

Men den holder ikke. Gælden er endnu større, fastslår Rigsrevisionen, der har fået gælden opskrevet med to milliarder kroner, så de samlede restancer for 2012 nu har passeret 81 milliarder kroner.

Dermed er den samlede gæld til de offentlige kasser steget med godt fire milliarder kroner på blot et år, skriver avisen.

- Vi har gennemgået restancebeløbet sammen med Skatteministeriets Interne Revision og finder i den proces, at der er nogle problemer med Skats opgørelse, siger kontorchef Michala Krakauer fra Rigsrevisionen til Politiken.

- Derfor har vi haft en dialog med Skatteministeriet, der har valgt at konkludere, at det nok er mere retvisende at opgøre den samlede offentlige gæld i 2012 til 81,1 milliard, og ikke de 79,1 milliard, der fremgik af deres årsrapport, fortsætter hun.

Michala Krakauer tilføjer, at der stadig er en vis usikkerhed forbundet med tallet.

Landets borgmestre har længe været kritiske over for Skats evne til at inddrive gæld for kommunerne. For eksempel siger Frank Jensen (S) fra København:

- I 2012 havde København 1,2 milliarder til gode hos borgerne. Det er ærgerlige penge, som vi godt kunne bruge i en tid, hvor vi prioriterer benhårdt. Der er for eksempel et efterslæb på renovering af skoler på lige præcis 1,2 milliarder, siger overborgmesteren til Politiken.

I september blev Skats digitale inddrivelsessystem, EFI, sat i gang med forsigtighed og seks års forsinkelse.

På den baggrund forventer Skats inddrivelsesdirektør, Jens Sørensen, ifølge Politiken at stigningen i de restancer, der er umulige at inddrive, stopper næste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere