Politifolk hilser PET-chefs exit velkommen

- Ingen af os kan leve med en efterretningstjeneste, der ikke fungerer, siger formanden for Politiforbundet

- Det er fint, at man nu begynder at bearbejde det meget, meget dårlige samarbejdsklima, der har været mellem ledelse og personale i PET, siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. (Foto: Politiforbundet)
- Det er fint, at man nu begynder at bearbejde det meget, meget dårlige samarbejdsklima, der har været mellem ledelse og personale i PET, siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. (Foto: Politiforbundet)

Med en topchefs fratræden er der udsigt til et bedre samarbejdsklima internt i Politiets Efterretningstjenesten - men processen er ikke slut.

Se også: Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligt

Sådan lyder vurderingen fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Det er fint, at man nu begynder at bearbejde det meget, meget dårlige samarbejdsklima, der har været mellem ledelse og personale i PET, siger formanden i telefonen fra New York, hvor han er på ferie.

Han siger, at han ser med tilfredshed på mandagens beslutning om, at administrationschef Mette Lyster Knudsen nu forlader PET.

Juridisk chef Lykke Sørensen, er blandtde personer, der bliver ritiseret kraftigt af tjenestens ansatte. Foto: Peter Hove Olesen Vagthund PET-ansat: Har følt mig totalt ydmyget

De ansatte har i konsekvens af det dårlige arbejdsklima besluttet at udtræde af samarbejdsudvalget. I to måneder har medarbejderne ikke deltaget i samarbejdet.

Spørgsmålet er nu, om Mette Lyster Knudsens afgang vil få medarbejderne til at indtræde i udvalget igen.

- Om det er nok, er jeg ikke i stand til at vurdere, siger Claus Oxfeldt.

- Jeg ved, at der bliver arbejdet på højtryk det ene sted og det andet sted for at få løst den gordiske knude, der er opstået.

- Ingen af os kan leve med, at vi har en efterretningstjeneste, der ikke fungerer. Jeg håber, at man i løbet af et par dage finder en løsning, der er tilfredsstillende for personalet, siger forbundsformanden til Ritzau.

Se også: PET-chef gramsede løs til julefrokost

Mette Lyster Knudsen kom til PET fra en stilling som vicepolitidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og inden da var hun blandt andet kontorchef i Justitsministeriet.

Hun har blandt andet haft ansvaret for PET's budget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere