3. klasse til Justitsministeriet: Det er forkert!

10-årige Armen står til at blive udvist til Serbien sammen med sin familie, selvom de er fuldt integrerede i Danmark

Justitsminister Morten Bødskov kunne ikke selv tage imod de 1000 underskrifter (Foto: Jonas Olufson)
Justitsminister Morten Bødskov kunne ikke selv tage imod de 1000 underskrifter (Foto: Jonas Olufson)

Til et øredøvende kor af 'Armen skal blive', afleverede elever fra 3. klasse fra Havdrup Skole ved Roskilde og deres forældre i dag 1000 underskrifter til Justitsministeriet.

Borgere, naboer og venner fra Havdruup har i flere dage indsamlet underskrifter for Armen og hans udvisningstruede familie.

- Vi forældre er simpelthen gået sammen for at gøre alt, hvad vi kan, for at Armen og hans familie kan blive i Danmark, siger Christa Rosenkilde, der er forældrerepræsentant fra Armens klasse.

Se også: Født og opvokset i Danmark: Smides ud om ti dage

- Armen er bare rigtig sød, og vi har ikke lyst til, at han skal sendes ud. Så det håber vi, at vi kan overtale politikerne til at forstå, siger Rebecca Rosenkilde til Ekstra Bladet. Hun går i Armens klasse på Havdrup Skole og er også mødt op foran Justitsministeriet.

Skal ud
Grunden, til at familien står til at blive udvist til Serbien, er, at faderen i familien - serbiskfødte Harris Krijestorac - får medicin for sclerose og en psykisk lidelse. En medicin, som man hidtil ikke har kunnet få i Serbien. Men nu kan den købes, og derfor kan familiens humanitære opholdstilladelse ikke fornyes.

- Jeg har ikke en gang serbisk statsborgerskab. Jeg bliver statsløs, hvis de sender os til Serbien, siger Litit Djaladian, der er mor til Armen og lillebror Ajdin på to år.

Familien har boet i Danmark i 14 år og har begge været på flugt det meste af deres liv. Derfor kom de til Danmark i henholdsvis 1999 og 2000. Litit mødte sin mand Harris på et dansk asylcenter, og de blev gift nogle år efter.

Se også: Demonstration mod udvisning: Forældre i tårer

- Hvis vi bliver udvist, skal vi leve i fattigdom. Jeg bliver statsløs og kan ikke komme til lægen.

- Vores børn kommer til at leve i et land, hvor vi ikke kender nogen. Min mand har ikke været der, siden han flygtede derfra på grund af krig, siger Litit Djaladian.

Ingen minister
Flokken af elever og forældre var macheret fra Hovedbanegården til Justitsministeriet for at vise Morten Bødskov, at de synes, at det er urimeligt, at familien skal udvises til Serbien.

- De har boet i Danmark i 14 år. De opfører sig som danskere, har jobs, deres børn taler dansk, spiser dansk, de er med til byfester, og de fortjener bare ikke at blive udvist, siger Gert Andersen, der har en dreng i Armens parallelklasse, og som også er mødt op i dag.

- Jeg er simpelthen så rørt over, at børnene og forældrene kan lide mine børn og os så meget. At de gør alt det her for os og hjælper os, siger Litit med skælvende læber til Ekstra Bladet.

Familien stod til at blive udvist 25. november, men de mange protester og facebook-grupper har været med til at gøre, at familien i dag fik at vide, at de kan blive i Danmark, mens sagen behandles.

- Det er et skridt på vejen. Vi kan kun håbe, at vi må blive, siger Litit Djaladian.

1 af 4 Flokken af elever fra 3. klasse fra Havdrup og deres forældre stillede op foran Justitsministeriet (Foto: Jonas Olufson)
2 af 4 Børn og forældre vandrede fra Hovedbanegården i København til Justitsministeriet for Armen og hans families skyld (Foto: Jonas Olufson)
3 af 4 Børnene råbte 'Armen skal blive' igen og igen, da de stod uden for Justitsministeriet (Foto: Jonas Olufson)
4 af 4 Justitsminister Morten Bødskov kunne ikke selv tage imod de 1000 underskrifter (Foto: Jonas Olufson)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere