Demonstration mod udvisning: Forældre i tårer

10-årige Armen Krijestorac og hans to-årige lillebror er opvokset i Danmark, men skal udvises om ti dage

Både lillebror Ajdin og storebror Armen var mødt op til demonstrationen i Havdrup. (Foto: Rasmus Flindt)
Både lillebror Ajdin og storebror Armen var mødt op til demonstrationen i Havdrup. (Foto: Rasmus Flindt)

Der blev fældet tårer, klappet og skrevet under på protestskrivelser blandt ca. 100 danskere, som fredag eftermiddag var mødt op foran Super Brugsen i Havdrup. Her demonstrerede forsamlingen mod udvisningen af familien Krijestorac/Djaladian, herunder 10-årige Armen og toårige Ajdin, som skal sendes til Serbien om ti dage.

Både Armens og Adjins egne forældre, men også flere af de danske forældre til Arrmens skolekammerater kunne ikke holde tårerne tilbage, da demonstrationen mod udvisningen af den 10-årige begyndte. I takt klappede og råbte vennerne: 'Armen bliv'.

Se også: Født og opvokset i Danmark: Smides ud om ti dage

Imens skrev store dele af de sammenstimlede mennesker - herunder også Armens venner og lærere - bl.a. under på protestskrivelser med ordlyden 'HJÆLP vores klassekammerat til at blive på vores skole', der skal forsøge at hjælpe Armen og broderen Ajdin til at kunne blive i Danmark.

- Det er så stort. Vi vil gerne sige tak til alle, der er kommet her for at bakke os op. Jeg er overrasket over, at der er kommet så mange, siger Armens mor Lilit Djaladian, der havde taget begge sine sønner med til demonstrationen.

Og også Armen Krijestorac var benovet over den store opmærksomhed.

- Det er rart, at der er så mange, der gerne vil have, at vi bliver i Danmark, så vi forhåbentlig ikke bliver sendt til Serbien, lyder det fra Armen Krijestorac til Ekstra Bladet, der er mødt frem til demonstrationen.

Familien, der består af 31-årige Litit Djaladian, 34-årige Harris Krijestorac samt deres to børn Armen og Ajdin skal udvises fra Danmark næste mandag, da deres forældre ikke har fået forlænget deres humanitære opholdstilladelse i Danmark, hvor de har boet de seneste 14 år - og hvor både Armen og Ajdin er født og opvokset.

Grunden er, at faderen i familien - serbiskfødte Harris Krijestorac, som får medicin mod sclerose samt en psykisk lidelse, nu kan få den medicin han behøver i Serbien. Den har ikke været tilgængelig før.

- Det vil være katastrofalt for os, hvis vi skal bo i Serbien. Vil vi stå på gaden og skal starte helt forfra med alt. Vi vil ende i fattigdom. Min mand kan ikke tåle hårdt arbejde på grund af sclerosen, og jeg er statsløs og vil derfor være en ulovlig borger, der ikke engang kan komme til lægen. Harris og jeg har begge været på flugt i det meste af vores liv. Det troede vi ikke skulle overgå vores børn. Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke tager hensyn til dem, siger moderen Litit Djaladian til Ekstra Bladet.

Hun håber, at demonstrationen og den opmærksomhed i medierne, den fører med sig, vil få myndighederne til at se på familiens sag en gang til.

- Det er vores eneste håb. Vi føler os hjemme her i Danmark, selvom vi ikke har et dansk pas. Et pas er jo bare et papir. Vi bor her med vores hjerter, lyder det.

1 af 2 
2 af 2 Både lillebror Ajdin og storebror Armen var mødt op til demonstrationen i Havdrup. (Foto: Rasmus Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere