Rigspolitiet bekræfter PET-klage

Rigspolitiet bekræfter, at man har modtaget en skriftlig klage fra tillidsfolk i PET om, at PET-chefen har beordret ansatte til at kigge i Pia K-kalender

Jakob Scharf
Jakob Scharf

Rigspolitiet bekræfter, at man har modtaget en skriftlig klage fra tillidsfolk i PET om, at PET-chefen har beordret ansatte til at kigge i Pia K-kalender.

PET-chef nægter ulovlig spionage

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en klage med det indhold, som er beskrevet i Ekstra Bladet i dag, siger direktionssekretariatschef Anders Dorph til Ritzau.

Pia K: Jeg er rystet og rasende

Ekstra Bladet fortæller tirsdag, at fem navngivne tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen angiveligt har beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards kalender.

Formålet skulle være at forhindre Pia Kjærsgaard i at deltage i et arrangement, hvor Folketingets Retsudvalg skulle aflægge besøg på Christiania, ved at få lagt besøget på en dag, hvor Kjærsgaard var forhindret.

Anklage fra PET-ansatte: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

Sagen kommer i kølvandet på, at samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i PET er brudt sammen på grund af mistillid fra medarbejdernes side til ledelsen, herunder PET-chef Jakob Scharf.

Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligt

Sagen om samarbejdsvanskelighederne kulminerede foreløbig mandag aften, da PET's administrationschef, Mette Lyster Knudsen, meddelte, at hun med øjeblikkelig virkning træder tilbage fra sin stilling.

Også Lysters nærmeste medarbejder, Jakob Bentzen, fratræder sin stilling i efterretningstjenesten.

Balladen i PET har fået flere politikere på banen. Blandt andet vil retsordfører Peter Skaarup (DF) forlange, at justitsminister Morten Bødskov (S) inden 1. december får samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i PET på fode igen.

Hvis ikke det sker, bør PET-ledelsen efter Peter Skaarups mening skiftes ud.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en klage med det indhold, som er beskrevet i Ekstra Bladet i dag, siger direktionssekretariatschef Anders Dorph til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere