Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligt

Der har i dag været krisemøde om PET i Rigspolitiet

Administrationschef, Mette Lyster Knudsen, træder med øjeblikkelig virkning tilbage i PET, meddelte hun i dag på PETs intranet. Foto: Jan Knudsen
Administrationschef, Mette Lyster Knudsen, træder med øjeblikkelig virkning tilbage i PET, meddelte hun i dag på PETs intranet. Foto: Jan Knudsen

Samarbejdsskandalen i PET koster nu den første topchef stillingen. Administrationschef Mette Lyster Knudsen træder med øjeblikkelig virkning tilbage. Det offentliggjorde hun mandag morgen på PET’s intranet.

I følge Ekstra Bladets kilder har Mette Lyster Knudsen sammen med Jakob Scharf og den juridiske chef Lykke Sørensen kørt PET med en blanding af terror og frygt, og det fik 13. september efterretningstjenestens 600 politifolk til at trække sig fra tjenestens samarbejdsudvalg.

Politifolkene har i mere end to måneder nægtet at genoptage samarbejdet med ledelsen, og senest har de HK-ansatte i PET offentligt erklæret, at de bakker op om politi-kollegerne og deres krav. Det har nu kostet Mette Lyster Knudsen jobbet som administrationschef, og hendes chef-håndlanger Jakob Bentzen er samtidig med øjeblikkelig virkning blevet forflyttet til Københavns Politi.

Det fortæller Ekstra Bladets kilder i PET, og det bliver bekræftet af fællestillidsmand for Rigspolitiet, Jørgen Olsen.

– På et møde i Rigspolitiet er vi blevet orienteret om, at de to chefer har trukket sig fra deres stillinger i PET. Der er samtidig iværksat en række tiltag for at forbedre samarbejdet, og det ser tillidsrepræsentanterne i PET positivt på. Det betyder ikke, at de sætter sig tilbage til bordet i samarbejdsudvalget med det samme. For tillid kan hurtigt nedbrydes, men det tager til gengæld lang tid at genopbygge, siger han.

Se også: Går til rigspolitichefen: Oprøret i PET breder sig

Gennem de seneste måneder har Ekstra Bladet afdækket, hvordan Jakob Scharf, Mette Lyster og Lykke Sørensen har brudt statens regler for samarbejde, uretmæssigt sendt folk hjem fra arbejde, truet med at fratage medarbejderne sikkerhedsgodkendelser og kørt efterretningstjenesten så hver tredje medarbejder i den seneste arbejdspladsvurdering ikke er tilfreds med de psykiske arbejdsmiljø.

Se også: Professor kritiserer: Noget er helt galt i PET

Medarbejdere i PET har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at Jakob Scharf er en marionetdukke mellem den juridiske chef Lykke Sørensen og den nu afgåede administrationschef Mette Lyster.

Se også: Ekspert: Scharf bør ikke styre PET

– Den juridiske chef Lykke Sørensen råber af folk. Men det kan folk ligesom bedre forholde sig til. Mette derimod er mere afdæmpet, modbydelig og sarkastisk over for medarbejderne, og det gør på en eller anden måde mere ondt, fortæller en kilde med mange års erfaring i PET til Ekstra Bladet.

Forud for Mette Lyster Knudsens de facto fyring ligger i følge Ekstra Bladets kilder i PET en række krisemøder hen over weekenden. Her skulle den øverste ledelse i PET og Rigspolitiet have haft møder med repræsentanter for Justitsministeriet.

Se også: PET i slæbesporet: Samarbejdsnedbrud i 55 dage

0 kommentarer
Vis kommentarer