Bødskov har tillid til PET-chef

Justitsminister Morten Bødskov (S) forventer, at der nu bliver orden på forholdene i PET's organisation

Justitsminister Morten Bødskov (S) har tillid til PET-chef Jakob Scharf, efter at PET-chefen 'blankt' har afvist, at han har misbrugt oplysninger - som det ifølge Ekstra Bladet påstås i en klage fra fem tillidsfolk i PET.

- Jeg har noteret mig, at Jakob Scharf har udsendt en skriftlig redegørelse, som jeg også har fået. Jeg har tillid til Jakob Scharf som PET-chef og forventer, at der bliver styr på det i PET's organisation, siger Morten Bødskov.

- Vil det sige, at klagen fra de fem tillidsfolk i PET over Jakob Scharf er grundløs?

- Jeg udtaler mig ikke om tillidsrepræsentanters klager. Det er et forhold mellem medarbejdere, PET's ledelse og Rigspolitiet.

- Jeg har en forventning om, at nu kommer der styr på det på baggrund af de initiativer, der allerede er sat i værk, svarer Morten Bødskov.

Fem, navngivne tillidsfolk i PET har ifølge Ekstra Bladet klaget over, at deres chef Jakob Scharf ønskede at få lagt et besøg på Christiania på en dag, hvor Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard var forhindret i at deltage.

Midlet var, at de skulle tjekke Pia Kjærsgaards kalender. Det tvang tirsdag PET-chefen frem i offentligheden, hvor han blankt afviste, at have misbrugt oplysningerne fra kalenderen.

Justitsministeren vil ikke forholde sig til tillidsrepræsentanternes klage, som Rigspolitiet ifølge direktionssekretariatschef Anders Dorph ellers sendte videre til Justitsministeriet. Men klagen er heller ikke Morten Bødskovs bord.

- Det er et forhold, som håndteres af Rigspolitichefen, siger Morten Bødskov.

På et møde onsdag klokken 10 i Justitsministeriet får de politiske partier bag politiforliget en generel orientering af rigspolitichefen om balladen i PET.

- Hvordan har du det med, at PET har været så meget i søgelyset for dårligt samarbejdsklima. Tyder det ikke på, at noget er fuldstændigt galt siden folk fra en hemmelig tjeneste går til pressen i det omfang, det er sket?

- Det er åbenlyst, at der er problemer, og når vi har medarbejdergrupper, der forlader samarbejdsudvalget, er det selvfølgeligt alvorligt. Jeg har tillid til Jakob Scharf, og at ledelsen i PET og medarbejderne finder sammen - det har ledelsen et ansvar for, siger Morten Bødskov.

Se også: Politiklagemyndighed undersøger PETSe også: Pia K: Bødskov må på banenSe også: Rigspolitiet bekræfter PET-klageSe også: PET-chef nægter ulovlig spionageSe også: Oppositionen vil riste Bødskov i Scharf-sagSe også: Pia K: Jeg er rystet og rasendeSe også: SF: Ny sag rokker ved tilliden til PET

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere