100 år og stadig frisk: Min hemmelighed er smøger og whisky

15 cigaretter om dagen er medvirkende til, at Dorothy Howe for nylig kunne fejre 100 års fødselsdag, mener hun selv

Dorothy Howe er 100 år - og giver cigaretter og whisky skylden. (Foto: SWNS)
Dorothy Howe er 100 år - og giver cigaretter og whisky skylden. (Foto: SWNS)

Spørger man britiske Dorothy Howe, er opskriften på et godt og langt liv ganske simpel: 460.000 cigaretter og spandevis af whisky.

I hvert fald er det netop, hvad den 100 år gamle kvinde har indtaget, siden hun var 16 år gammel. Her inhalerede hun det første sug af en Superking Black-cigaret og har røget 15 af slagsen hver eneste dag siden da.

Det fortæller hun i et interview med Daily Mail.

- Jeg giver whisky og cigaretter skylden for mit gode helbred. Jeg drikker kun, når jeg er ude, men min læge siger, at jeg ikke ville være i live uden, fortæller den 100-årige brite.

- Jeg er stadig i live og kan løfte mine albuer - det er skønt. Jeg har haft et dejligt liv, og Gud har behandlet mig meget godt. Jeg har været meget heldig, tilføjer hun.

Dorothy Howe mistede sin mand Peter i 1993, hvor han døde af kræft - kun 60 år gammel - og hun har levet alene siden da. Men trods mandens kræftsygdom, fortsatte hun med cigaretterne.

- Jeg bliver ved med at sige til mig selv, at jeg skal stoppe med at ryge, især da priserne begyndte at stige, men det kommer ikke til at ske nu, siger Dorothy Howe.

100 års-fødselsdagen blev i øvrigt fejret med venner, et par glas af hendes yndlingswhisky og et kort fra dronningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere