Ordførere kræver deadline for Scharf

Hvis problemerne i PET ikke er løst senest 1. december, må Jakob Scharf sættes fra bestillingen, mener DF’s retsordfører

PET-chef Jakob Scharf og justitsminister Morten Bødskov, fotograferet i Justitsministeriet.(FOTO: JENS DRESLING).
PET-chef Jakob Scharf og justitsminister Morten Bødskov, fotograferet i Justitsministeriet.(FOTO: JENS DRESLING).

Klokken ti mødes retsordførerne i politiforligskredsen i Justitsministeriets mødesal, og der venter justitsminister Morten Bødskov (S) en byge af spørgsmål ovenpå Ekstra Bladets afsløringer af forholdene i PET.

Se også: Pia K: Jeg er rystet og rasende

DF’s retsordfører Peter Skaarup vil på mødet kræve en deadline for, hvornår Jakob Scharf skal have fået styr på butikken. Hvis ikke det sker, vil han kræve Jakob Scharf og den øvrige topledelse udskiftet.

- Nu må justitsministeren gå ind i sagen og få sagt til ledelsen i PET, at hvis ikke de har fået samarbejdet op at køre senest 1. december, så må man starte forfra med en ny ledelse.

- Man har overskredet en klar grænse i forhold til, at et medlem af Folketinget skal kunne have sin kalender i fred, siger Skaarup med henvisning til Jakob Scharfs problematiske omgang med Pia Kjærsgaards kalender.

Karsten Lauritzen, retsordfører for Venstre

- Jeg har en meget kraftig formodning om, at justitsministeren på mødet i forligskredsen fremlægger en redegørelse for sagen.

- Det omhandler et medlem af Folketinget, Pia Kjærsgaard, og derfor synes jeg, det er meget vigtigt at finde ud af, hvad der er sket i den her sag. Hvis det forholder sig, som Ekstra Bladet skriver, så må det få meget vidtrækkende konsekvenser for PET’s ledelse.

Tom Behnke, retsordfører for Det Konservative Folkeparti.

- Det lyder meget, meget alvorligt, og jeg ser frem til, vi får en redegørelse, senest når ministeren skal i samråd i retsudvalget.

- Jeg håber, man har en fornuftig forklaring på det her, for ellers må de involverede jo tage konsekvensen af det, man har gjort, siger Tom Behnke uden dog at ville uddybe, hvad den konsekvens bør være.

Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører for SF

- Det er bemærkelsesværdigt, hvad der er sket. Den nye sag kommer jo i kølvandet på en periode med faglige sager og en lang periode med manglende samarbejde mellem ledelse og politifolk i PET. Så jeg er meget spændt på at høre og få svar på mine spørgsmål til mødet med politiforligskredsen.

Pernille Skipper, retsordfører for Enhedsliste

- Sammenholdt med rod i bilagene hos PET og det, at ledelsen og de ansatte øjensynligt ikke kan samarbejde mere, er jeg bekymret for, om der er styr på noget som helst, og ikke mindst hvad det betyder for borgernes retssikkerhed.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere