Scharf skal redegøre for Kjærsgaard-møde

PET-chef Jakob Scharf skal nu redegøre for de nærmere omstændigheder vedrørende anklagen om ulovlig spionage mod Pia Kjærsgaard

Der venter justitsminister Morten Bødskov en byge af spørgsmål ovenpå Ekstra Bladets afsløringer af forholdene i PET.
Der venter justitsminister Morten Bødskov en byge af spørgsmål ovenpå Ekstra Bladets afsløringer af forholdene i PET.

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste skal nu give en skriftlig forklaring om forløbet i forbindelse med Pia Kjærsgaards besøg i Christiania.

Det har justitsminister Morten Bødskov afgjort efter et møde i politiforligskredsen, hvor retsordførerne kunne spørge ind til den spegede sag.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og senest upassende opførsel over for de kvindelige ansatte har fået tilliden til PET-chefen til at smuldre. (Foto: Polfoto) Plus Møgsagerne hober sig op for Scharf

Mødet kommer efter, at Ekstra Bladet tirsdag afslørede, hvordan PET-ansatte anklager Scharf for at kræve ulovlig spionage mod Pia K.

Pia Kjærsgaard og resten af Folketingets retsudvalg skulle på besøg i Christiania, men angiveligt forsøgte PET-chefen - ifølge påstanden fra tillidsfolkene - at lægge arrangementet på en dag, hvor Pia Kjærsgaard var forhindret i at deltage.

Se også: Pia K: Jeg er rystet og rasende

I den forbindelse skal Scharf have opfordret sine folk til at tage et kig i politikerens kalender.

Jakob Scharf afviser tirsdag at have gjort noget galt.

- Jeg har aldrig og kunne aldrig finde på at misbruge de oplysninger, som PET modtager til brug for tilrettelæggelsen af konkrete sikkerheds- og beskyttelsesopgaver, udtalte han.

Justitsminister Morten Bødskov har fortalt, at han gav retsudvalgets formand en fortrolig orientering om, at det planlagte besøg ville kræve en massiv tilstedeværelse af politiet.

Sagen foregik som nævnt i 2012, men det var først i sidste uge, at tillidsfolkene gik i aktion og gik til Rigspolitiet. I de seneste måneder har samarbejdet været nedfrosset i PET. Medarbejderne har valgt at udtræde af samarbejdsudvalget.

Se også: Anklage: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

Denne sag er bare én af mange i en lang række af møgsager for PET-chefen.

Aktindsigter, Ekstra Bladet har fået, viser, at PET har rod i deres bilag og regninger og i mindst et tilfælde har brugt de særlige midler, der er øremærkede hemmelige operative formål, på en middag ude i byen.

Samtidig har Jakob Scharf i flere tilfælde overtrådt statens regler for, hvor dyrt han må bo på tjenesterejser i udlandet. Han har opført sig særdeles upassende med en kvindelig ansat og arbejdsmiljøet er så skidt at medarbejderne i PET har forladt samarbejdsudvalget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere