Går til rigspolitichefen: Oprøret i PET breder sig

HK-ansatte kræver, at der bliver ryddet op i problemerne

Det ekstremt dårlige arbejdsmiljø i Politiets Efterretningstjeneste får nu de HK-ansatte til at kræve handling fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og den øverste ledelse i Dansk Politi.

Det er nu mere end to måneder siden, at de 600 politifolk i PET gjorde oprør mod Jakob Scharf og den øvrige ledelse hos PET ved at trække sig fra samarbejdsudvalget. Og de får nu støtte fra deres omkring 50 HK-ansatte kolleger.

Se også: Ekspert: Scharf bør ikke styre PET

- Det er uacceptabelt, at arbejdsmiljøet ikke er i orden i PET. Det er vigtigt, at vi nu får nogle svar fra den øverste ledelse i politiet på, hvad man har tænkt sig at gøre, siger formand for HK Politi Heidi Juhl Pedersen.

Se også: PET-ledelsen krænker arbejdsregler

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, hvordan Jakob Scharf har overtrådt flere af statens nedskrevne regler for samarbejde og utallige gange har brudt de mere uskrevne regler for, hvordan en chef kan behandle sin ansatte.

Stress, bagtalelse, psykisk terror og trusler gennemsyrer dagligdagen for de ansatte i PET, og det er HK Politi overordentligt opmærksom på.

- Jeg har talt med nogle medlemmer, der er ansat ude i PET, og de har godt kunnet genkende det billede, der er blevet tegnet, fortæller formanden.

Se også: PET i slæbesporet: Samarbejdsnedbrud i 55 dage

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg har for en uge siden erkendt over for Ekstra Bladet, at problemerne mellem ledelsen og de politiansatte gik ud over PET's arbejde. Derfor ser HK Politi nu også frem til, at sagen skal drøftes i Rigspolitiets hovedsamarbejdsudvalg.

- Vi har alle en interesse i, at de samarbejdsproblemer, der øjensynligt er i PET, bliver løst, og at det psykiske arbejdsmiljø bliver markant forbedret, således at vi får genskabt en god og sund arbejdsplads for alle medarbejdere, uanset hvilken faglig baggrund medarbejderne måtte have, siger Heidi Juhl.

Se også: PET-skandalen: - Jeg har set kolleger stå som angste skolebørn

Ekstra Bladet har fået følgende skriftlige svar fra Rigspolitichefen: ' Det er afgørende for PET's virke, at der er et velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Der er iværksat flere væsentlige initiativer for at sikre et fremadrettet forbedret samarbejde i PET.'

1 af 2 Utilfredsheden er stor i PET, hvor medarbejderne er utilfredse med blandt andet Jakob Scharfs ledelsesstil. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer