Landsret: Skat taber opgør om grundværdi

Sjællandsk borger får medhold i retssag mod Skatteministeriet: Skat 'glemte' at sænke grundværdi

Efter skandalen om de fejlagtige ejendomsvurderinger fra Skat har Østre Landsret netop dømt myndighederne til at genoverveje den skønnede grundværdi af en sjællandsk ejendom.

En borger har fået medhold i, at Skats afgørelse kan være forkert.

Det sker kun sjældent, at Skatteministeriet taber en retssag. Men nu har den sjællandske mand altså fået ret i, at grundværdien af en ejendom nær Kirke Hyllinge formentlig er sat for højt.

I lokalområdet havde Skat nedsat vurderingen af 234 ejendomme, fordi handelspriserne var faldet.

Det betød for den borger, der netop har vundet retssagen, at vurderingen blev nedsat fra 1,2 millioner kroner til 970.000 kroner.

Men Skat besluttede ikke samtidig at nedsætte grundværdien, som lyder på 336.000 kroner.

Grundværdien er den pris, som et stykke jord vurderes til at være værd i ubebygget stand.

Myndighederne har imidlertid holdt fast i påstanden om, at der ikke skulle rokkes ved grundværdien på trods af det generelle nedslag.

Og såvel i Landsskatteretten som i Retten i Roskilde har Skatteministeriet fået opbakning til, at der ikke var noget galt.

Derimod har borgerens advokat sagt, at der må være tale om en systemfejl hos Skat.

I Østre Landsret har borgeren som nævnt fået medhold, og tre landsdommere har bestemt, at sagen skal hjemvises til et fornyet skøn af grundværdien.

Det generelle nedslag, som skete i lokalområdet, bør give 'anledning til overvejelser om, hvorvidt også grundværdien er lavere end forudsat. Det fremgår imidlertid ikke, at skattemyndighederne har foretaget sådanne overvejelser,' noteres det i dommen.

Det kan ikke udelukkes, at grundværdien for ejendommen bygger på et forkert grundlag, hedder det.

Skatteministeriet havde ellers påstået, at der ikke er beviser på, at der er sket en fejl, eller at afgørelsen i Landsskatteretten var afsagt på et forkert grundlag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere