Afsløring: Nordkorea hjalp terrorister med at lave bomber

En ny bog afslører, at Nordkorea i 1988 hjalp den irske terrorbevægelse IRA med rådgivning og med at fremstille bomber

(Foto: Keith Ruffles/Google Maps)
(Foto: Keith Ruffles/Google Maps)

Flere topfolk fra den irske terrorgruppe Irish Republican Army (IRA) var i 1988 på studietur i Nordkoreas hovedstad Pyongyang i anledning af regimets 40-års jubilæum.

Topfolkene var angiveligt af sted for at lære teknikker til snigmord og kidnapning samt for at blive bedre til at fremstille de bomber, som IRA skulle bruge til at bekæmpe det britiske overherredømme.

Politikere og andre har i årevis spekuleret over, hvorfor Nordkorea ikke er kollapset, og på hvad der skal til, før styret falder (Foto: AP) Samfund Derfor eksisterer Nordkorea stadig

Det afslører BBC-journalisten John Sweeney ifølge Irish Independent i en ny bog. John Sweeney har været i Nordkorea adskillige gange for at beskrive regimet indefra.

John Sweeneys oplysninger er baseret på interviews med de seks IRA-topfolk, der deltog i den delegation, som besøgte Nordkorea for 25 år siden.

Likvideringsteknikker
En af IRA-folkene, der kommer fra det vestlige Belfast, fortæller blandt andet, hvordan han sammen med sine folk blev instrueret i, hvordan de hurtigt og effektivt kunne likvidere folk.

- Stik en mand i nakken og vrid kniven, så den rammer hjernebarken, lød det koldblodige råd, delegationen fik af repræsentanter fra det nordkoreanske militær.

Tæt på Hvem er Kim Jong Un?

IRA's repræsentanter fløj ifølge John Sweeney til Nordkorea via Rusland, hvor den russiske efterretningstjeneste KGB hjalp med at lægge et røgslør, så de vestlige efterretningstjenester ikke kunne følge med i, hvor delegationen var på vej hen.

Nordkorea bød i sin tid de seks IRA-topfolk velkommen i landet, fordi nordkoreanerne opfattede IRA som allierede i kampen imod imperialismen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere