Udskældt DR-chef skifter job efter håbløs exit-prognose

Redaktionschef i DR Nyheder skifter stilling til sportschef i DR

Redaktionschef i DR Nyheder Jacob Kwon Henriksen skifter stilling til ny sportschef hos Danmarks Radio.

Jobskiftet kommer efter, at Danmarks Radio er blevet voldsomt kritiseret for deres brug af exit-prognose under regional- og kommunalvalget 19. november, både internt, af toppolitikere og af flere danske medier.

Men ifølge Jacob Kwon Henriksen har jobskiftet intet at gøre med den håbløse exit-prognose.

- Det er ikke noget, jeg lige pludselig gør. Det har faktisk været undervejs i næsten en måned nu, efter vores tidligere sportschef skiftede job. Jeg skifter, fordi jeg synes, at sport er spændende, og nu glæder jeg mig til at skulle arbejde med nogle brede formater og noget af det, som virkelig kan samle folk, siger Jacob Kwon Henriksen til Ekstra Bladet.

Kritikken var i særlig grad rettet mod DR's første exitpoll, der blev udarbejdet af analyseinstituttet Epinion for DR, som blev sendt allerede klokken 14.50 tirsdag. Her forlød det, at Socialdemokraterne ville gå kraftigt tilbage og stod til kun at få 22.7 procent af stemmerne.

Senere viste det sig dog, at Socialdemokraterne stadig var Danmarks største parti med 29,5 procent af stemmerne.

Stadig ansvarlig for valgaftener
Danmarks Radio valgte at udskyde udnævnelsen af Jacob Kwon Henriksen til efter valget, så det ikke forstyrrede valgdækningen.

- Det er noget, som blev aftalt og lavet kontrakt på for 14 dage siden, men vi besluttede os for at vente med at komme med nyheden til efter kommunalvalget, så folk kunne koncentre sig om den store opgave, siger DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, til Ekstra Bladet.

- Så det har intet med hinanden at gøre, siger han.

- Skal Jacob Kwon Henriksen stadig have ansvar for valgdækning på DR fremadrettet?

- Nej, han skal være ansvarlig for nogle valgaftener, som er sådan nogle store events, hvor der er rigtig meget logistik omkring. Her skal tingene spille, og det var også Jacob, der var på den første valgaften. Han vil være ansvarlig for valgproduktion fremover, ligesom med OL, VM og andre store arrangementer.

- Selve valgdækningen er en særlig valgredaktion, der har med den at gøre, siger Ulrik Haagerup

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere