Digter skal alligevel tale i Vollsmose

null

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Det omdiskuterede arrangement med den kontroversielle digter Yahya Hassan bliver formentlig afholdt i Vollsmose alligevel.

Se også: Jelved: Politiet skal beskytte Yahya

Det bekræfter Steen Møller, by- og kulturrådmand i Odense Kommune overfor politiken.dk

- Vi er i gang med at undersøge andre lokaliteter i Vollsmose. Lige nu holder vi møde med politiet med henblik på at få sikkerheden på plads, siger Steen Møller til politiken.dk.

- Det bliver altså ikke aflyst - vi regner med at holde arrangementet på tirsdag.

I en efterfølgende pressemeddelelse fra Odense Kommune står der, at det planlagte arrangement på Vollsmose Bibliotek ikke kunne lade sig gøre på baggrund af Fyns Politis vurdering af sikkerheden.

Men at Odense Kommune nu har peget på nye mulige lokaler i Vollsmose, som Fyns Politi vurderer sikkerheden af hurtigst muligt, skriver Odense Kommune.

Politiet anbefalede torsdag aften at aflyse arrangementet på Vollsmose Bibliotek som følge af en trusselsvurdering.

Politiet mente, at der var stor risiko for ballade.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, har tidligere fredag meldt ud, at han ville kalde justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i sagen.

- Det er en kæmpe falliterklæring for det danske samfund, hvis vi definitivt overlader Vollsmose til mørkemændene, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Retsordføreren mener, at aflysningen udstiller, at politiet mangler midler til at få enderne til at nå sammen.

- Der er ingen tvivl om, at når politiet ønsker, at det her bliver aflyst, så er det fordi, de ikke har ressourcer til rådighed for at kunne hjælpe Hassan i forbindelse med det her arrangement, siger Peter Skaarup.

Yahya Hassan blev i mandags overfaldet og slået på Københavns Hovedbanegård af en ung mand, der siden er blevet varetægtsfænsgelt.

I onsdags havde digteren skudsikker vest på til et arrangement i Boghandlen i Politikens Hus.

opdateres ...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere