Politiet giver grønt lys til Yahya Hassan i Vollsmose

Politiet vurderer, at det er forsvarligt at afholde et omtalt arrangement med digteren på en skole i Vollsmose

Yahya Hassan besøger H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose i næste uge. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Yahya Hassan besøger H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose i næste uge. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Fyns Politi har fredag eftermiddag besluttet, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afholde et arrangement med den kontroversielle digter Yahya Hassan på H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose.

Se også: Fyns Politi: Det handler ikke om ytringsfrihed

Det oplyser chefpolitiinspektør John Jacobsen til Ritzau.

- Vi har netop meddelt Odense Kommune, at vi ikke vil opfordre dem til at finde et andet sted at afholde arrangementet, siger han.

Se også: Digter skal alligevel tale i Vollsmose

Politiet er på baggrund af sikkerhedsvurderingen af skolen begyndt at planlægge sin indsats ved arrangementet, som sandsynligvis finder sted tirsdag aften i den kommende uge, oplyser han.

Se også: Jelved: Politiet skal beskytte Yahya

Torsdag valgte Vollsmose Bibliotek at aflyse et foredrag med Yahya Hassan, efter at politiet havde anbefalet biblioteket at afholde arrangementet et andet sted end i Vollsmose Kulturhus.

- De fysiske rammer på skolen er helt anderledes, og det er derfor, at vi vurderer det til at være forsvarligt, siger John Jacobsen.

Se også: Politikere raser over aflyst Hassan-debat i Vollsmose

Han understreger, at det hverken er op til politiet at beslutte, om arrangementet skal afholdes, eller hvor det skal afholdes.

- Hvis kommunen vil afholde sådan et arrangement, så gør den det. Vi skal ikke godkende det. Men vi vil gerne have, at det kan afvikles i god ro og orden, og det har vi vurderet kan lade sig gøre på skolen, siger John Jacobsen.

Se også: TV: Til onsdagsmesse med 'præmieperkeren'

Odense Kommune tilbød fredag digteren at afholde arrangementet på byens rådhus. Men Yahya Hassan har ifølge kommunen insisteret på at besøge Vollsmose.

I mandags blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård, og i onsdags måtte han bære skudsikker vest, da han ankom til et arrangement i Politikens Hus.

Den 18-årige digter, der har palæstinensisk baggrund, trådte for alvor ind i rampelyset, da han i oktober udgav digtsamlingen 'Yahya Hassan', hvor han stiller islam og sin familie i et kritisk lys.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere