Nordkorea har taget 85-årig til fange

Nordkorea bekræfter rapporter om, at en amerikansk krigsveteran er blevet pågrebet i landet

Den 85-årige amerikaner og krigsveteran Merrill Newman er blevet taget til fange i Nordkorea. Det startede med, at han blev hevet ud af et fly, da han var på vej hjem en ferie i Nordkorea (Foto: AP)
Den 85-årige amerikaner og krigsveteran Merrill Newman er blevet taget til fange i Nordkorea. Det startede med, at han blev hevet ud af et fly, da han var på vej hjem en ferie i Nordkorea (Foto: AP)

Diplomater fra Sverige, som repræsenterer USA i Nordkorea, har fået bekræftet rapporter om, at en amerikansk krigsveteran er blevet pågrebet i landet. De svenske diplomater har anmodet om at få lov til at besøge manden dagligt.

Den 85-årige Merrill Newman, som kæmpede i Koreakrigen i 1950'erne, har haft visum og kontakt med de nordkoreanske myndigheder, men han har ikke fået tilladelse til at forlade landet som planlagt den 26. oktober.

Mens Merill Newman var i Nordkorea, blev han - som det altid er tilfældet, når turister kommer til landet - vist rundt med en ledsager fra det nordkoreanske regime.

Politikere og andre har i årevis spekuleret over, hvorfor Nordkorea ikke er kollapset, og på hvad der skal til, før styret falder (Foto: AP) Samfund Derfor eksisterer Nordkorea stadig

USA har kappet alle diplomatiske bånd med Nordkorea, og Washington forsøger derfor at løse problemerne igennem Sveriges ambassade i Pyongyang.

Familie har intet hørt
Den 85-årige veterans søn siger, at han har ikke haft nogen forbindelse til sin far, siden han blev tilbageholdt i oktober.

Glyn Davies i det amerikanske udenrigsministerium kræver, at Nordkorea lader samtlige amerikanske statsborgere, der tilbageholdes i landet, rejse hjem.

Tæt på Hvem er Kim Jong Un?

USA har signaleret til Pyongyang, at Nordkorea kan få et bedre forhold til USA, hvis det frigiver tilbageholdte amerikanere.

Den koreansk-amerikanske kristne missionær Kenneth Bae har været tilbageholdt af styret i Pyongyang siden november sidste år.

Det anslås, at mellem 1200 og 1500 amerikanere hvert år besøger Nordkorea.

Det er usædvanligt, at en amerikaner tilbageholdes, og der foreligger ingen oplysninger om årsagen til anholdelsen af Newman.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere