Kina og Indien angriber Hedegaard

Flere lande angriber ConnieHedegaard: 'Uforskammet at hun beskylder os for at blokere fremskridt'

Klimatopmødet er indledende forhandlinger til et møde i Paris i 2015, hvor en ny klimaaftale skal underskrives. (Foto: AP)
Klimatopmødet er indledende forhandlinger til et møde i Paris i 2015, hvor en ny klimaaftale skal underskrives. (Foto: AP)

Flere lande udvandrede i protest fredag aften ved FNs Klimatopmøde, COP19, der lige nu finder sted i Polens hovedstad Warsawa.

Forhandlingerne var tæt på at bryde sammen over spørgsmålet om, hvorvidt der skal laves en tidsplan for en global aftale om udledning af drivhusgasser. Mere konkret om i-landene skal betale kompensation til u-landene for den effekt drivhusgasser har på den globale opvarmning.

Se også: Ban Ki-moon: Tyfon er klima-advarsel

Sent fredag aften udtrykte EU's klimakommissær Connie Hedegaard frustration over ikke at kunne nå til enighed om en tidsplan. Ligeledes udtrykte hun frustration over de u-lande, som ikke vil gå med til aftalen. Det fik flere lande op af stolen i raseri.

- Vi er chokerede over det uforskammede angreb fra Hedegaard mod vores gruppe - det er uforståeligt, at hun vælger at beskylde os at blokere for fremskridt, sagde Venezuelas delegationsleder, Claudia Salerno, som repræsentant for flere 'ligesindede’ lande inklusiv Kina, Indien, Saui Arabien og Malaysia. Det skriver The Guardian.

Op til da var forhandlingerne ifølge flere deltagere forløbet produktivt. Forhandlingerne skal lægge grundstenen til et møde i Paris i 2015, hvor flere lande skal skrive under på en ny klimaaftale. Fredagens dramatik ser nu ud til at have besværet den proces, efter at forhandlingerne på Polens nationalstadion trak ud i overtid sent fredag aften.

Se også: Klimamøde i Polen skal finde milliarder

Ifølge Connie Hedegaards talsmand forsøgte nogle lande at få det til at ligne en kamp mellem i-lande og u-lande.

- Sådan er det ikke. Det er de villige mod de uvillige, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere