Fyns Politi: Det handler ikke om ytringsfrihed

Det handler alene om at sikre ro og orden i Vollsmose, siger chefpolitiinspektør fra Fyns Politi

Det handler hverken om ytrinsfrihed og forsamlingsfrihed, når Yahya Hassen ikke må afholde et arrangement på biblioteket i Vollsmose, forklarer chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Det handler hverken om ytrinsfrihed og forsamlingsfrihed, når Yahya Hassen ikke må afholde et arrangement på biblioteket i Vollsmose, forklarer chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Kritikken er dagen igennem haglet ned over det aflyste arrangement på Vollsmose Bibliotek med digteren Yahya Hassan.

Flere politikere har kritiseret både kommunen og politiet for at trække arrangementet væk fra Vollsmose af frygt for uroligheder, fordi det sætter ytringsfriheden under pres. Heriblandt kulturminister Marianne Jelved (R).

- Jeg mener, at han skal beskyttes og have ret til at diskutere sine digte. Vi skal ikke lukke Danmark ned, fordi der er nogen, som opfører sig dumt og skændigt ved at true andres ytringsfrihed, siger Marianne Jelved til Ekstra Bladet.

Men den opstilling af sagen er chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi meget uenig i.

- Det handler hverken om ytringsfriheden eller forsamlingsfriheden. Det handler alene om sikkerheden ved sådan et arrangement, hvor vi har anbefalet, at man finder et andet sted end biblioteket, der ligger lige midt i Center Øst, siger John Jacobsen til Ekstra Bladet.

Se også: Jelved: Politiet skal beskytte Yahya

Han mener ikke, at diskussionen bør handle om Yahya Hassans sikkerhed og ytringsfrihed.

- Jeg har hørt politikere sige, at det handler om ham (Yahya Hassen red.). Det gør det ikke. Den personlige sikkerhed kan vi håndtere, uanset hvor det bliver holdt henne. Det, vi har vurderet på, er den offentlige orden i forbindelse med arrangementet i forhold til de deltagere, der har købt billet til arrangementet, siger John Jacobsen.

Se også: Yahya Hassan-arrangement i Vollsmose aflystSe også: Politikere raser over aflyst Hassan-debat i Vollsmose

Faktisk var det hverken kommunen eller politiet, som i sidste ende aflyste arrangementet, fortæller chefpolitiinspektøren.

- Rent faktisk fik de tilbuddet om at afholde arrangementet på rådhuset, men de ønskede kun at holde det i Vollsmose, og derfor kunne det ikke blive til noget, siger John Jacobsen, som har fået flere henvendelser fra bekymrede beboere op til arrangementet.

- Der bor 10.000 mennesker i Vollsmose, og mange har henvendt sig af forskellige kanaler, fordi de ikke vil tages som gidsler, siger John Jacobsen og forsikrer om, at politiet nok skal møde med det nødvendige mandskab, uanset hvor arrangmentet ender med at blive afholdt.

- Men vi så da helst, at man fandt et sted, hvor det ikke vil skabe alle de her uroligheder, som vi skønner, der vil komme, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen.

Se også: Digter skal alligevel tale i Vollsmose

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere