- Skal jeg sendes hjem? Svar mig nu

Tv-duel: Højreekstreme Daniel Carlsen ville ikke svare på, om debattør med palæstinensisk baggrund skal deporteres

SE TV-DEBATTEN OVER ARTIKLEN

Temperaturen steg et par grader i studiet, da højrenationalisten Daniel Carlsen, 23, i morges havde taget flyet til København for at deltage i en kamp på ord mod debattøren Tarek Ziad Hussein, 21.

Tarek Ziad Hussein, der til dagligt studerer jura, har palæstinensiske forældre, og han ville vide, hvad der skal blive af ham, hvis Daniel Carlsen og hans højreekstreme Danskernes Parti kommer til magten.

- Nu bliver det personligt, og det vil jeg ikke gå ind i, lød det fra Daniel Carlsen, der igen og igen gled af på konkrete spørgsmål fra moddebattøren og værten Miki Mistrati.

Se også: Ændrede partiprogram: Gik ind for racehygiejne

Carlsen, der er tidligere nynazist, gentog derimod flere gange sit mantra om, at multikulturen er en ulykkelig konstruktion, og at ikke-vestlige personer skal deporteres til deres hjemland.

Men hvor Tarek Ziad Hussein skal sendes hen, ville han altså ikke svare på. Hussein er født og opvokset i hhv. Vejle og Horsens, og med hans palæstinensiske baggrund er det svært at pege på et egentligt hjemland.

Ekstra Bladet har i en række artikler beskrevet, hvor yderligtgående holdninger de tidligere nazister fra Danskernes Parti reelt har.

Partiet går bl.a. ind for raceopdelte skoler, hjemsendelse af danske statsborgere med udenlandsk baggrund, og indtil 2012 var det også en del af partiets principprogram, at syge og 'usunde' personer skal forbydes at få børn.

Se også: TV: Byrådskandidat til afrikansk vælger: Du bør ikke få børnSe også: Får støtte i valgkampen af rockervenner

Danskernes Parti stiller i dag op til valget i fem kommuner og fire ud af landets fem regioner. Det er den største valgdeltagelse af et så højreorienteret parti siden Anden Verdenskrig.

Debatten mellem Carlsen og Hussein blev undervejs en ophedet affære, men parterne gav mindeligt hånd efter slutfløjtet, og Ekstra Bladet spurgte til deres reaktion på diskussionen.

- Jeg synes, det gik godt, selv om Daniel ikke ville svare på helt simple og konkrete spørgsmål. Han vil ikke gå ind i det personlige, men politik er personligt, siger Tarek Ziad Hussein.

- Det handler ikke om det personlige, det handler om, at der er en massiv tilstedeværelse af fremmede personer, og det er et problem. Men det er altid interessant at debattere med folk, der mener noget andet, men jeg blev ikke overrasket over hans holdninger, siger Daniel Carlsen om sin modstander.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere