Ny lov begrænser retten til protester i Egypten

Trods protester fra borgerrettighedsgrupper underskriver præsident lov om indskrænkning af forsamlingsfrihed

Egyptens midlertidige præsident, Adli Mansour, underskriver lov, der lægger store begrænsninger på retten til at demonstrere og forsamle sig.

Ifølge den nye lov skal politiet give tilladelse, hvis folk ønsker at forsamle sig.

Siden præsident Hosni Mubarak blev afsat ved en folkelig opstand for tre år siden, er egypterne hyppigt gået på gaden for at gøre deres stemme gældende.

Borgerrettighedsgrupper har opfordret præsident Mansour til at afvise den nye lov. Den er forfattet af den regering, der blev indsat, da hæren i sommer afsatte den folkevalgte præsident, Mohamed Mursi.

- Loven forsøger at kriminalisere al form for fredelig forsamling, herunder demonstrationer og offentlige møder og giver staten en fri hånd til at sprede fredelige forsamlinger med magt, hed det i en fælles udtalelse fredag fra borgerrettighedsgrupper.

Tusindvis af tilhængere af Det Muslimske Broderskab og den fængslede Mursi demonstrerede søndag i Kairo og andre byer, da nyheden om den nye lov blev spredt.

De markerer, at det er 100 dage siden, at hæren og politiet opløste to protestlejre i Kairo, som krævede Mursi genindsat.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere