Spar penge: Flyt på landet

At bo på landet er billigere end i byen. I snit kan du få 40 kvadratmeter mere på landet for pengene

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Kan du undvære storbyens liv og i stedet bo på landet, er der mange penge at spare. Køber man et hus på landet, kan man i gennemsnit spare 400.000 kroner, viser en analyse fra Realkreditrådet.

Det er besparelse på 23 procent, da parcel- og rækkehuse, som ligger på landet, i snit handles til priser, der ligger mellem 10 og 25 procent under priserne på huse i byzonerne.

- Der kan både være fordele og ulemper forbundet med at bosætte sig på landet, men det er i sidste ende boligkøberens behov, der afgør valget, siger Realkreditrådets direktør Ane Arnth Jensen i analysen.

- Kan man leve med lidt større afstand til byen, kan man spare en del penge på boligkøbet. For de 400.000 kroner man i gennemsnit kan spare ved at bosætte sig på landet, kan man få mere end 40 kvadratmeter ekstra bolig, siger hun.

Et parcel- eller rækkehus på 140 kvadratmeter i landzonen kan i gennemsnit købes for 1,3 millioner kroner. Et tilsvarende hus i byzonen koster lige over 1,7 millioner kroner.

Der er dog stor forskel på, hvor i landet man køber hus. Den mindste besparelse er i Københavns by og omegn. Her koster huse i landzonen i snit ni procent mindre.

I Jylland ses de største besparelser. Her handles huse i landzonen til priser, som er omkring 20-25 procent lavere end huse i byen.

Huspriserne er i byen er steget mere i løbet af de seneste år end på landet. Mens man i gennemsnit i 2013 kan spare godt 23 procent ved at bosætte sig på landet frem for i byen, var forskellen mellem land og by omkring 20 procent i 2010.

- Når vi ser på den generelle prisudvikling i storbyerne, eksempelvis København og Aarhus, har der de senere år været en tendens til, at priserne i byerne er steget mere i forhold til resten af de områder, som ligger i regionen, siger Realkreditrådets direktør.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere